Za nagradnu igru Porezne građani poslali preko 50.000 kuverti

Autor: Poslovni.hr , 02. travanj 2013. u 09:58
Screenshot

U priopćenju se navodi kako će Ministarstvo financija, Porezna uprave nastaviti s nadzorom poreznih obveznika istim intenzitetom kao do sada.

Od ponedjeljka 1. travnja 2013. počela je nova faza fiskalizacije, priopćeno je danas iz Porezne uprave. Nakon velikih i srednjih poduzetnika te ugostitelja, obvezu fiskalizacije imaju i obveznici koji kao jednu od djelatnosti obavljaju djelatnost Trgovine na veliko i na malo, popravak motornih vozila i motocikla te obveznike koji obavljaju djelatnost slobodnih zanimanja. Broj potencijalnih obveznika fiskalizacije od 1.travnja je 57.133.

U priopćenju se navodi kako će Ministarstvo financija, Porezna uprave nastaviti s nadzorom poreznih obveznika istim intenzitetom kao do sada. Inspektori će obilaziti obveznike koji su u fiskalizaciju stupili 1. travnja, ali će i dalje nadzirati i obveznike koji su u sustav fiskalizacije ušli 1. siječnja. Nadzor će se istim intenzitetom provoditi cijelu 2013. godinu, ističu iz Porezne.

Zanimljivo je da se u istom priopćenju navodi kako je u nedjelju 31. ožujka 2013. na Hrvatskoj radioteleviziji održano javno izvlačenje nagradne igre „Bez računa se ne računa“. 

Za sudjelovanje u nagradnoj igri građani su morali prikupiti 20 različitih fiskalnih računa i poslati ih na adresu Hrvatske lutrije.

U priopćenju se tako navode dobitnici u javnom izvlačenju:

  • 3. nagrada, potrošačka kartica u vrijednosti 10.000 kuna: Mikela Beloč Barbić, V. Spinčića 5, Labin
  • 2. nagrada, potrošačka kartica u vrijednosti 15.000 kuna: Sanja Čosić, Pejačevićeva 52, Virovitica
  • 1. nagrada, potrošačka kartica u vrijednosti 20.000 kuna: Ivana Pittner, B. J. Drohobeckog 10, Križevci

Za nagradu igru „Bez računa se ne računa“ građani su poslali preko 50 tisuća kuverti, odnosno poslali su preko 1.000.000,00 fiskalnih računa.

Porezna uprava se u priopćenju zahvaljuje na "velikom odazivu i sudjelovanju u nagradnoj igri, odnosno u suzbijanju sive ekonomije i uvođenju reda u promet gotovinom".

Također iz Porezne pozivaju građane da šalju kuverte s 20 različitih fiskalnih računa i za 2. kolo nagradne igre „Bez računa se ne računa“. Izvlačenje će se održati na Hrvatskoj radioteleviziji 30. lipnja 2013. godine. Pravovremeno pristiglim kuvertama smatrat će se one koje pristignu najkasnije do 28. lipnja 2013. do 15.00 sati.

Građane također poziva da i dalje provjeravaju fiskalne račine putem interneta http://www.provjeri-racun.hr/provjeraracuna i slanjem SMS poruke na broj 61547  (Cijena SMS poruke je 0,85 kn, PDV je uračunat u cijenu) te da nepravilnosti prijave Poreznoj upravi na besplatni broj telefona 0800 1001.  

Komentirajte prvi

New Report

Close