Ponajbolje svjetsko pivo, a naše, u novoj formi

Autor: Poslovni.hr , 24. listopad 2021. u 08:34
Foto: Robert Anić/Pixsell

Zagrebačka mikropivovara K Pivovari lansirala svoje adute Pale Ale i Oatmeal Stout u limenci od 0.33 litre, koju opisuju kao praktičnu i laganu ambalažu s idealnom količinom pića.

Pivo koje je lani proglašeno najboljim na svijetu u svojoj kategoriji – Grif Pale Ale, proizvođača K Pivovari iz Zagreba, dobilo je nedavno novu formu – limenku zapremnine 0.33 litre. Uz stil Pale Ale u novom pakiranju u trgovinama je dostupan i Oatmeal Stout. Od početka se, inače, proizvode u staklenim bocama od pola litre. Iz ove mikropivovare, inače pod okriljem Zagrebačke pivovare, hrvatskog tržišnog lidera, objašnjavaju zašto su se odlučili za limenke.

“Mala limenka od 0.33l je praktična i lagana te mnogim potrošačima idealna količina piva. U Grifu beskompromisno pristupamo proizvodnji majstorskog piva, a svaka kap vještine u novim limenkama to će još jednom potvrditi”, napominje menadžer za izvrnost kupaca i potrošača u K Pivovari, Dominik Palčić.

Foto: PD

Limenke Grifovih aduta u prodaji su u trgovačkim lancima Konzum, Interspar, Djelo i Vrutak, a iz tvrtke najavljuju ulazak i u niz drugih ubrzo.
Ova su piva na domaću, bujajuću scenu zanatskoga, craft pivarstva, stupila 2017., a ‘majstorstvo’ i kvalitetu osim na ovdašnjem terenu Grif je dokazao i u inozemstvu – lani je tako, na natjecanju world Beer Awards u Londonu među 2200 piva iz 50 država svijeta, upravo Pale Ale osvojio titulu World’s Best Pale Golden Ale, i to na osnovu kušanja naslijepo, tj. blind tastinga vrsnih sudaca.

Komentirajte prvi

New Report

Close