Hrvatsko pivo osvojilo titulu najboljeg u kategoriji, među 2200 piva iz 50 zemalja

Autor: Marta Duić , 17. rujan 2020. u 13:34
Foto: pixabay

Pivarska industrija je svake godine sve šira i bogatija.

Pivo Grif Pale Ale, proizvođača K Pivovari, na natjecanju World Beer Awards 2020 osvojilo je titulu World’s Best Pale Golden Ale u konkurenciji 2200 piva iz 50 zemalja. O kvaliteti i okusu odlučivali su suci “blind tasting” metodom. Iza ovog priznanja,kako navode iz ove zagrebačke tvrtke, stoji cijeli tim K Pivovari, a prije lansiranja piva odradili su i istraživanje tekućine te nekoliko degustacija kako bi bili sigurni u okus i kvalitetu.

Iz tvrtke K Pivovari ističu da su kvalitetu proizvoda prepoznali i potrošači tako da rezultati nisu izostali, kako na natjecanjima, tako i u prodajnom volumenu. Ovogodišnje World Beer Award natjecanje, koje se inače održava u Britaniji, bilo je online putem internetske aplikacije iz Europe, Azije, Kanade i Južne Amerike, a pivski znalci su proglasili pobjednike u devet kategorija.

Inače, tvrtka K pivovari kroz brendove Grif i Vukovarsko u pivovarama u Zagrebu i Vukovaru proizvodi različite vrste i stilove piva, a u timu je 36 zaposlenika. U sklopu Grif mikropivovare tako rade pilsner, india pale ale (IPA) i pale ale, kojima sezonski pridružuju i druge okuse.

“Pivarska industrija je svake godine sve šira i bogatija, konstantno se pojavljuju novi brendovi, tržište je time sve segmentiranije, pivska je kultura sve bogatija i to uistinu veseli sve ljubitelje piva. K pivovari je do sada pokazala da zna raditi vrhunsko pivo i da se radi o kreativnoj i proaktivnoj kompaniji koja prati i postavlja trendove. U narednom periodu želimo nastaviti napredovati u tom smjeru i dodatno se isprofilirati kao vrhunska craft pivovara. Imamo sve potrebno za ostvarenje tih ciljeva˝, istaknuo je Leon Šarić, direktor tvrtke K pivovari u nedavnom intervju za Poslovni dnevnik u kolovozu.

Komentirajte prvi

New Report

Close