“Policija uhićene u akciji Uljanik sumnjiči za štetu veću od milijardu kuna”

Autor: Poslovni.hr/H , 26. ožujak 2019. u 13:21
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u utorak je izjavio da se, prema informacijama koje je dobio od vrha Ravnateljstva policije, osobe uhićene za nezakonitosti u Uljaniku sumnjiči da su brodogradilište i državni proračun oštetili za više od milijarde kuna.

"Prema informacijama koje sam dobio od glavnog ravnatelja policije, policijski službenici PNUSKOK-a Rijeka provode višemjesečno složeno kriminalističko istraživanje oko mogućih nezakonitosti u grupi Uljanik.

U suradnji sa županijskim državnim odvjetništvom u Rijeci jutros je pokrenuta akcija tijekom koje je uhićeno 12 osoba koje se osnovano sumnjiči da su počinili više kaznenih djela na štetu brodogradilišta i državnog proračuna, a kako mi je rečeno u ovom slučaju se radi o iznosu od vise od jedne milijarde kuna", kazao je Božinović u izjavi Hini.

Dodao je i kako je informiran da se ovo složeno kriminalističko istraživanje nastavlja.

Od jutra uhićenja i pretrage domova i poslovnih prostora

U akciji Uljanik, prema neslužbenim informacijama, privedeni su, među ostalima, bivši predsjednik uprave Gianni Rossanda, njegov prethodnik Anton Brajković, članovi bivše uprave Marinko Brgić i Veljko Grbac, predsjednik Uprave 3. maja Maksimilijan Percan, Dragutin Pavletić i Darko Šorc iz Uljanik Plovidbe, bivši direktori riječkog brodogradilišta te drugi direktori Uljanikovih društava.

Policija je ranije izvijestila da je u suradnji s tužiteljstvom u utorak ujutro na istarskom području započela uhićenja i pretrage domova i poslovnih prostora u kriminalističkom istraživanju kojim je obuhvaćeno 12 osoba.

Glasnogovornica MUP-a Marina Mandić Hini je potvrdila da je kriminalističko istraživanje vezano uz "provođenje restrukturiranja brodogradilišta iz Rijeke, odnosno poslovanje grupe poduzeća". Zbog veličine i složenosti ove akcije u kojoj sudjeluje više od 100 policajaca ustrojen je stožer koji koordinira sve aktivnosti, a u MUP-u kažu da očekuju "da će radnje trajati tijekom cijelog današnjeg dana".

Komentari (7)
Pogledajte sve


Hoće se policija i naše službe sjetiti zatražiti od inozemnih službi podatke o računima tih likova po bankama širom svijeta.

Ada molim te, pa da oni hoće nešto rješiti prvo bi sebe morali pohapsiti. Zar ne vidis koju bandu je Plenkvoš sakupio. Jedan gori od drugoga … Uzas

Hoće se policija i naše službe sjetiti zatražiti od inozemnih službi podatke o računima tih likova po bankama širom svijeta.

ŠTA NIJE DRŽAVA SUVLASNIK????


Nego nema jos informacija tko je od politicara i ministara isto uhićen, jer ovi koliko god bili inteligentni nisu to sve mogli raditi bez blagoslova iz bivsih vlada …

Nema to veze s inteligencijom.

ali tipovi imaju duplu plaću od Premijera Hrvatske.

Trebalo bi vidjeti te ministre gospodarstva koji su lijepo potpisivali ogromne kredite i jamstva, a nitko ih nije kontrolirao.

Ja bi policiji dao mig za ministra Vrdoljaka.

On se cijelo vrijeme hvalio da brodogradilišta pozitivno rade samo radi njega.

Mogu pogledati bilo koju emisiju u tome razdoblju.

Mislim da je neke emisije njegovo ministarstvo i financiralo.

I nije samo brodogradnja već one ogromne naknade za struju iz obnovljivih izvora koje sada Hrvati moraju plaćati ogromnim računima za struju.

Što će nama vjetroelektrane uz sve te hidrocentrale po toj cijeni?

Dok i političari koji su davali novac hrvatskih građana različitim (Kutlama, Gučićima, Todorićima, Mađarima, Ježičima, Jakovčićima) i omogućavali ovaj kriminal do tada kriminal i korupcija će biti glavna obilježja Hrvatske i njezine propuštene prilike za ulaganja i prosperitet.

New Report

Close