Policija u velikoj akciji: Otkrili gdje će provoditi aktivnosti i na koga će posebno motriti

Autor: Poslovni.hr , 26. listopad 2018. u 12:40
Foto/ Ilustracija: Dino Stanin / Pixsell

Prilikom samog nadzora vršit će se sankcioniranje prometnih prekršaja koji dovode do najtežih prometnih nesreća.

U cilju zaustavljanja negativnog trenda, Ministarstvo unutarnjih poslova, odnosno sve policijske uprave u idućem razdoblju nastavit će s poduzimanjem aktivnosti u koje će uključiti maksimalan broj policijskih službenika, kao i uređaje, odnosno opremu koja se koristi za nadzor prometa.

"Razvidno je da se najteže prometne nesreće događaju zbog ljudskih grešaka, odnosno grubog kršenja prometnih pravila i nepoštivanja prometne signalizacije. I nadalje je glavni uzrok smrtnog stradavanja kretanje nepropisnom, odnosno brzinom neprimjerenom uvjetima na cestama, prilikom čega dolazi do međusobnih sudara vozila ili njihovog slijetanja s kolnika, kao i naleta na pješake i bicikliste", poručuju iz policije.

Aktivnosti će se provoditi ciljano, na lokacijama na kojima se prema prostornim i vremenskim pokazateljima događa najveći broj teških prometnih nesreća, odnosno gdje se učestalo krše prometni propisi naglašavaju iz policije.

Prilikom samog nadzora vršit će se sankcioniranje prometnih prekršaja koji dovode do najtežih prometnih nesreća: vožnja nepropisnom brzinom, vožnja pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno pretjecanje, nepoštivanje prednosti prolaska, vožnja prije stjecanja prava na upravljanje, vožnja neregistriranim ili vozilom kojem je isteklo važenje prometne dozvole, tehnički neispravnim vozilom,  nepropisno kretanje i zadržavanje pješaka na kolniku, prekršaji vozača mopeda i motocikla, prekršaji biciklista, nepropisna uporaba mobitela.

Također, posebna pozornost usmjerit će se i na mlade vozače, recidiviste, vozače kojima je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima, kao i na prometne prekršaje koji utječu na pasivnu sigurnost (nekorištenje zaštitne kacige, nekorištenje sigurnosnog pojasa od strane svih osoba u vozilu), odnosno propisnom smještaju djece u vozilima.

Komentirajte prvi

New Report

Close