Policija nastavlja s pojačanim lovom na prometne prekršitelje, jedna skupina je ‘pod povećalom’

Autor: Poslovni.hr , 20. kolovoz 2019. u 09:50
Foto: Hrvoje Jelavić / Pixsell

U kontrolu prometa uključen je maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika.

Policija nastavlja s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, činjenjem kojih se događaju najteže prometne nesreće sa teško ozlijeđenim i poginulim osobama. Stoga su ove aktivnosti posebno usmjerene i prema ponavljačima teških prekršaja u prometu tzv. recidivistima.

Kako piše Autopress, u kontrolu prometa uključen je maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa: uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, uređaji za nadzor brzine, testeri za droge i dr.

Savjeti sudionicima u prometu:
-brzinu kretanja vozila prilagodite stanju i uvjetima na cesti,
-poštujte ograničenja brzine kretanja vozila (propisan Zakonom ili postavljenim prometnim znacima, uključujući pritom i ograničenja na promjenjivoj prometnoj signalizaciji),
-ne konzumirajte alkoholna pića prije i za vrijeme vožnje,
-ne koristite mobitel tijekom vožnje,
-koristite sigurnosni pojas i na prednjim i na stražnjim sjedalima u vozilu,
-pobrinite se za adekvatan smještaj djece u vozilu,
-bez obzira na žurbu, ne ulazite u rizična pretjecanja,
-pješačkim prijelazima približavajte se smanjenom brzinom i povećanim oprezom,
-prilikom vožnje u kolonama držite dovoljan razmak između vozila,
-ako se kao pješak krećete kolnikom na javnoj cesti izvan naselja, hodajte uz lijevi rub kolnika u smjeru kretanja, a noću i danju u slučajevima smanjene vidljivosti koristite svjetliju odjeću i budite označeni nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom,
biciklisti, budite propisno označeni, zakonska obaveza je da noću i danju u uvjetima smanjene vidljivosti budete označeni reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom biciklističkom odjećom.

Komentirajte prvi

New Report

Close