Policija krenula u veliku 24-satnu akciju na području čitave Hrvatske

Autor: Poslovni.hr/Hina , 18. listopad 2017. u 10:20
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Rezultati akcije bit će objavljeni u četvrtak na internetskim stranicama svih policijskih uprava i MUP-a, stoji u priopćenju.

Po uzoru na akciju mreže prometnih policija europskih država TISPOL, na području svih policijskih uprava u Hrvatskoj u srijedu ujutro počela je provoditi kontinuirani 24-satni nadzor brzine, koja je najčešći uzročnik prometnih nesreća.

MUP je u utorak na svojim internetskim stranicama objavio kako će se 24-satna akcija provoditi od srijede do četvrtka u 6 sati ujutro, na velikom broju lokacija u naseljenim mjestima, izvan naselja i na autocestama.

Akcijom, kažu, osim represivnog žele i preventivno djelovati na sve vozače, zbog čega akciju i unaprijed najavljuju, pri čemu je svaka policijska uprava pozvala građane da predlože lokacije za nadzor brzine te su odabrane one najpogodnije.

U MUP-u navode kako će u akciji koristiti sve raspoložive uređaje i uključiti maksimalno mogući broj policajaca, a kako bi se akcijom pokrio što veći teritorij, lokacije će se mijenjati svaka dva do tri sata. 

Napominju da je brzina najčešći uzročnik prometnih nesreća, često onih s najtežim posljedicama. Tako je u osam mjeseci ove godine, od ukupno 216 poginulih u prometnim nesrećama njih 81, odnosno 37,5 posto poginulo zbog nepropisne i neprilagođene brzine.

Ističu i kako su suradnja s medijima, objavljivanje i praćenje tijeka akcije ključni za podizanje svijesti građana o njihovom doprinosu povećanju sigurnosti cestovnog prometa, odnosno smanjenju stradavanja u prometnim nesrećama zbog nepropisne i neprilagođene brzine.

Rezultati akcije bit će objavljeni u četvrtak na internetskim stranicama svih policijskih uprava i MUP-a, stoji u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close