FOTO/VIDEO: Pogledajte najspektakularniji rollercoaster na svijetu inspiriran Nikolom Teslom i Neverom Mate Rimca

Autor: Poslovni.hr , 24. travanj 2024. u 16:05

U Europa-Parku, najvećem europskom zabavnom parku, otvoreno je tematsko područje posvećeno Hrvatskoj. U njemu se pak nalazi spektakularni, jedan od najinovativnijih i najkompleksnijih rollercoastera na svijetu – Voltron Nevera powered by Rimac.

Hrvatska je dobila svoje mjesto u Europa-Parku, spektakularnom i najvećem njemačkom zabavnom parku. Osim tematskog područja posvećenog Hrvatskoj, ujedno i najvećeg od njih ukupno deset, Europa-Park je bogatiji i za novi, 14. po redu, roller coaster Voltron Nevera powered by Rimac. Ljubitelji adrenalinskih vožnji, kakvih u Europa-Parku ne nedostaje, sada će imati razlog više posjetiti njemački zabavni park koji je posve neopravdano relativno nepoznat u Hrvatskoj. U suradnji s Rimcem, hrvatskim proizvođačem električnih hiperautomobila, posjetitelji će moći isprobati potpuno novi izazov. Voltron Nevera, inspiriran Nikolom Teslom i rimčevom Neverom, naime, u velikoj je konkurenciji, zauzeo poziciju “najžešće” vožnje.

>>Video pogledajte OVDJE.

Karakteriziraju ga lansiranje pod najstrmijim kutom od čak 105 stupnjeva, četiri zasebna lansiranja s ubrzanjem do 90 kilometara na sat, uključujući i jedno lansiranje unatrag, sedam okretanja s 2,2 sekunde neprekidnog bestežinskog stanja. Svima koji su bili na takozvanom vlaku smrti jasno je koliko je intenzivna ovakva vožnja koja traje oko tri, minute. Istovremeno u njegovu je gradnju, koja je izvela tvrtka MACK Rides, koja je prije 49. godine pokrenula Europa-Park, trajala dvije, a pripreme čak pet godina.

Ovaj roller coaster, prvi ovakve kompleksnosti nakon 10 godina u parku koji je smješten u malom, nekada ribarskom gradiću, Ruhru, na jugu njemačke (između francuske i švicarske granice) postavlja nove standarde u dizajnu i inovativnosti. Vožnja organizirana neposredno nakon konferencije za medije, kojom je najavljeno otvaranje novog tematskog područja i puštanje u rad Voltron Nevere, izazvala je oduševljenje.

“Fantastično. Žestoko i uzbudljivo”, samo su neki od komentara onih kojih su se usudili probati Voltron Neveru, koji će, kao i hrvatski dio parka službeno biti otvoren 26. travnja. U odnosu na sve druge vožnje Ronald Mack, osnivač Europa-Parka, kaže da je ova najagresivnija. Ovaj 75. godišnjak uvjeren je da će im upravo hrvatsko tematsko područje te Voltron Nevera dovesti više gostiju, a time i bolje poslovne rezultate. Roller coaster koji su danas predstavili, naime, jedan je od najspektakularnijih i najizazovnijih na svijetu.

No ne izaziva oduševljenje samo novi roller coaster. Tematsko područje posvećeno Hrvatskoj u Europa-Parku svakako se isplati posjetiti. Inspiracija u njegovom uređenju tvrtki MACK Magic, dio MACK Grupe, bio je grad Hvar, a u njegovom središtu je energija te se odaje posebna počast Nikoli Tesli, najvećem hrvatskom izumitelju.

Mate Rimac, osnivač i glavni izvršni direktor Rimac Grupe, putem video poziva poručuje da ga veseli što su uključeni u stvaranje jednoga od najuzbudljivijih rollercoastera trenutačno u Europi, a koji se nalazi u dijelu parka posvećenom Hrvatskoj, a koji i odaje počast Nikoli Tesli, za kojega Rimac kaže da je i njegova inspiracija.

“Vjerujem kako će projekt pridonijeti daljnjem pozicioniranju Hrvatske u svijetu, te istovremeno privući brojne posjetitelje u Europa-Park“, poručio je Rimac.

U hrvatsko tematsko područje te na Voltron Neveru, kojem je prva susjeda lijepa Grčka, ulazi se niz Marmontovu ulicu, poznatu splitsku ulicu. Osim vožnje na rollercoasterima posjetitelji mogu posjetiti izložbu posvećenu Hrvatskoj te pojesti tradicionalnu hrvatsku hranu. Tu je i 800 godina stara maslina.

Do suradnje MACK Grupe i Rimca na ovom projektu došlo je na inicijativu Michaela Macka, izvršnog direktora Mack Grupe i sina osnivača Europa-Parka. Njegova je žena, naime, porijeklom Hrvatica te mu je skrenula pozornost na postignuća Rimca. Na ljepote Hrvatske pak nije trebalo trošiti mnogo riječi jer ova obitelj redovito posjećuje Hrvatsku i u njoj ljetuje.

Tako su odlučili novo i najveće tematsko područje Europa-Parka, posvetiti upravo Hrvatskoj. Za našu je državu ovo iznimna promocija jer Europa-Park godišnje posjeti oko 6 milijuna ljudi.

U Parku je, osim hrvatskog tematskog područja, njih još deset posvećenih raznim državama, od spomenute Grčke, Njemačke, Austrije, Skandinavije, Francuske… Na prostoru od 95 hektara, koji se upravo proširuje, nalazi se više od 100 raznih atrakcija.

Komentirajte prvi

New Report

Close