Početkom sljedeće godine kreće akreditacija prvih bolnica

Autor: Andreja Šantek , 17. rujan 2013. u 22:00
Prof. dr. Jasna Mesarić, ravnateljica Agencije za akreditaciju/M. Prpić/PIXSELL

U Zagrebu održana prva konferencija o kvaliteti i sigurnosti pacijenata, edukaciji, akreditaciji, procjeni zdravstvenih tehnologija.

U Zagrebu je u ponedjeljak održana 1. Nacionalna konferencija o kvaliteti i sigurnosti pacijenata, edukaciji, akreditaciji, procjeni zdravstvenih tehnologija u organizaciji Agencije za kvalitetu i akreditaciju u zdravstvu i socijalnoj skrbi.

O svim ovim temama, iz europske perspektive, govorili su pozvani predavači i priznati stručnjaci iz Danske, Francuske, Nizozemske, Poljske i Velike Britanije."Do kraja ove godine prioritet Agencije je osigurati sve potrebne uvjete za početak akreditacijskog postupka u bolnicama. Očekujemo da će akreditacijski postupak započeti početkom 2014. godine, a tijekom 2014. i prve akreditacije bolnica", istaknula je Jasna Mesarić, ravnateljica Agencije. Dodala je kako je za održivost ovog procesa ključan partnerski odnos Agencije i svih sudionika u zdravstvu, što ju u skladu sa strateškim razvojnim pravcima i prioritetom poticanja kvalitete u zdravstvenoj zaštiti Nacionalne strategije razvoja zdravstva 2012.-2020.

Mesarić je naglasila i kako Agencija aktivno sudjeluje u EU projektima Europske mreže za sigurnost pacijenta i kvalitetu i Europske mreže za procjenu zdravstvenih tehnologija, te provodi aktivnosti na međunarodnoj i nacionalnoj razini u skladu s preporukama Vijeća Europe i direktivama Europske unije. Na konferenciji su sudjelovali i predstavnici strukovnih komora, udruga pacijenata, medicinskih fakulteta, profesionalnih organizacija, donositelja odluka koji su kroz okrugli stol raspravljali o uspostavljanju i razvoju sustava kvalitete, sigurnosti pacijenata, edukaciji, procjeni zdravstvenih tehnologija, a posebice o akreditaciji bolničkih zdravstvenih ustanova i ostalih nositelja zdravstvene djelatnosti u Hrvatskoj. 

Komentirajte prvi

New Report

Close