Počeli radovi izgradnje nove žičare u Hrvatskoj

Autor: Poslovni.hr/Hina , 21. rujan 2021. u 15:45
Foto: Pixabay

Osim na izgradnji žičare, na Platku se obavljaju i radovi na sustavu zasnježenja Baby staze i staze Pribeniš, koji bi trebali biti gotovi do prosinca.

Počela je izgradnja nove žičare Radeševo na Platku, u koju će Primorsko-goranska županija putem Goranskog sportskog centra uložiti oko 30 milijuna kuna pa je taj projekt u utorak predstavljen na Platku.

Radovi su povjereni zajednici ponuditelja koju čine tvrtke Strucon i Bartholet Maschinenbau, a bit će usklađeni s uvjetima predstojeće skijaške sezone. Rok za izvođenje radova je 17 mjeseci.

Nova, suvremena četverosjedežnica bit će dugačka 800 metara. Žičara će imati devet stupova te 114 stolica, a na dio njih bit će postavljeni nosači za bicikle.

Osim na izgradnji žičare, na Platku se obavljaju i radovi na sustavu zasnježenja Baby staze i staze Pribeniš, koji bi trebali biti gotovi do prosinca.

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina istaknuo je kako će izgradnjom suvremene žičare biti zaokružen veliki investicijski ciklus ulaganja u Regionalni sportsko-rekreativni i turistički centar Platak, a on će postati značajna točka turističkih i rekreativnih zbivanja u Hrvatskoj i regiji.

„Do sada smo uložili 70 milijuna kuna, a slijedi dodatnih 30 za žičaru. Da smo na pravom putu govori nam brojka od čak 30 tisuća posjetitelja. Važno je građanima ponuditi sadržaje u cijelom Gorskom kotaru i ovdje, na spoju primorja i gorja, na Platku,” rekao je.

Komadina je istaknuo da je cilj omogućiti da to područje postane zona bazičnih priprema sportaša i područje kandidature županije, Delnica i ostalih gradova i općina za Zimsku univerzijadu.

Direktor Goranskog sportskog centra Alen Udovič rekao je da je zadovoljan što se projekt počeo ostvarivati unatoč izazovima koje donosi priprema nove skijaške sezone.

Predstavnik izvođača radova Erol Sarvan najavio je da će se izvođači radova prilagoditi i organizirati radove tijekom skijaške sezone te ih završiti u predviđenom roku.

Komentirajte prvi

New Report

Close