Počela fiskalizacija, sustav radi bez zastoja

Autor: Poslovni.hr/Hina , 02. siječanj 2013. u 08:40
Fiskalna blagajna; Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

‘Želimo naglasiti da od samog početka produkcijskog rada pa do danas nije bilo niti jednog prekida u radu sustava fiskalizacije, niti je sustav radio otežano na bilo koji način.’

Ministarstvo financija izvijestilo je jučer da prvog dana primjene Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom sustav radi bez zastoja i da je do 15 sati zaprimljeno 235.967 zapisa za račun od 2195 različitih OIB-a, te 2.981 zapisa poslovnih prostora od 918 različitih OIB-a.

"U razdoblju od 27. prosinca 2012. od 10 sati, kada je Porezna uprava obveznicima fiskalizacije u prvoj fazi omogućila pristup produkcijskoj okolini sustava fiskalizacije, do 1. siječnja 2013. u 15 sati sustav je zaprimio 4.201.284 zapisa za račun od 5089 različitih OIB-a, te 34.470 zapisa poslovnih prostora od 6534 različitih OIB-a", priopćilo je Ministarstvo financija.

Ističe da je tijekom 1. siječnja 2013. od 00 do 15 sati sustav zaprimio 235.967 zapisa za račun od 2195 različitih OIB-a, te 2.981 zapisa poslovnih prostora od 918 različitih OIB-a. "Želimo naglasiti da od samog početka produkcijskog rada pa do danas nije bilo niti jednog prekida u radu sustava fiskalizacije, niti je sustav radio otežano na bilo koji način. Naime, Porezna uprava na dnevnoj bazi ima potpuni uvid u broj zaprimljenih računa, broj obveznika fiskalizacije koji ih izdaju te broj poslovnih prostora koji se spajaju na server Porezne uprave", navodi u priopćenju Ministarstvo financija.

Građani fiskalne račune, s datumom izdavanja najranije od 1. siječnja 2013., od danas mogu provjeriti na internetskoj stranici Porezne uprave: http://www.porezna-uprava.hr/fiskalizacija/fiskalizacija_provjera.asp", dodaje se u priopćenju.

Komentari (1)
Pogledajte sve

mir budi, slučajno pravosuđe HR ne laže Jovanoviću kao tvoji drugovi
“” nema korupcije u kukuriku vladi. ma neeeeeeeeeeemaaa, majkemi!
eh, taj internet…

Vlada krši zakon: SMS za provjeru valjanosti računa koštat će vas 86 lipa!

dakle, naša vrla vlada želi da špijuniramo ugostitelje i cinkamo ih poreznoj. ko u najbolja vremena, ne? eto, upitali su nas putem fejsa nije li nam dosta varanja i pozvali da ubuduće provjeravamo račune koje smo dobili slanjem JIR koda sms-om na 61547.

he he samo su ‘zaboravili’ pripomenuti da slanje tog smsa košta najmekaj, ako ste mislili da je ovakva sms provjera valjanosti računa besplatna – varate se (odnosno – prevarili su vas). provjera valjanosti JIR koda koštat će vas 86 lipa – cijena prava sitnica zar ne. i time što nisu to nigdje naveli počlinili su prekršaj koji se kažnjava i do 500.000 kuna naših novaca. pre-sla-tko!

e, tek sad slijedi the najbolje!

posao je dobila ‘privatna tvrtka iz zagreba’ (imenom Fun-Agent d.o.o.) i osnovana je od drugog doo-a (Kapsch CarrierCom), a po sudskom registru osoba ovlaštena za zastupanje ‘šaljivog agenta’ koji vam uzima 0,86kn za provjeru izdanih računa (a na nagovor naše poštene i nadasve nekorumpirane vlade) – je izvjesna Vesna Crevatini.

hm, hm, hm… pa da vidimo tko je ta teta crevatini? google vamo google tamo -i – BINGO!!!
Quote:
Iz Arhiva HRT-a
11. travnja 2001. – Predsjednici gradskih ogranaka SDP-a, HNS-a i IDF-a Denis Martinčić, Diego Kos i Robert Crevatini potpisali su danas u Puli predizborni Sporazum o postizbornoj suradnji u gradu Puli.
Kako je rečeno, potpisom sporazuma te su se tri stranke složile da će na lokalne izbore izići samostalno te da neće ulaziti u bilo kakve saveze ili koalicije s IDS-om, HDZ-om, DC-om ili bilo kojom strankom desne orijentacije. Nakon izbora za Gradsko vijeće, kako stoji u sporazumu, SDP, HNS i IDF utvrdit će načela poslijeizborne suradnje i sastaviti koalicijsku vlast u Puli.
dakle, teta crevatini je žena roberta crevatinija (evo linka na Politopediu), stranačkog čovjeka delbjankovog IDF-a, strančice otpadnika koja je bila prvi ‘spin-off’ kojim je SDP nastojao minorizirat i rastrojit jakovčića i ids. i eto, danas -2013 – privatno poduzeće supruge stranačkog čovjeka angažira se u poslu ministarstva financija, bez javnog natječaja

New Report

Close