Misterij u Istri: Pobjegao sa sefom punim novca iz banke, nosio ga je kao da je televizor

Autor: Poslovni.hr , 12. svibanj 2022. u 08:43
Foto: Pixabay

To je novac od naših građana, privrednika i ugostitelja. Naime, krajem tjedna se novac uglavnom nosi na polog u banku, i taj drski pljačkaš je to očito dobro znao.

Pljačka poslovnice Istarske kreditne banke u Brtonigli šokirala je mještane tog malog istarskog mjesta koji se čudom čude kako je lopov uopće uspio iz unutrašnjosti poslovnice ukrasti i odnijeti sef pun novca, javlja 24sata.

Iako se mještani kunu da nitko ništa nije čuo niti vidio, jer je banka opljačkana proteklog vikenda pod okriljem noći, među sobom prepričavaju dobro organiziranu krađu.

“To nije mogao napraviti jedan čovjek jer je sef težak, a trebalo je prije provaliti i iznijeti ga cijelog. Ta banka opljačkana je već više puta. Nakon pljačke je zatvorena, a samo se nadam da će drski pljačkaši biti brzo nađeni i novac vraćen u banku. Banka ima kamere pa će se možda uskoro više znati. Ali odnijeti cijeli sef, kao da nosi televizor, nisam nikad čuo. Nije ušao na glavni, već na sporedni ulaz. Čuo sam da je u sefu bilo puno novca, i zato sam siguran da je pljačkaš točno znao kada će to učiniti”, rekao je za 24 sata mještanin.

Istarska policija objavila je da je nepoznati počinitelj u noći s 9. na 10. svibnja na Trgu Svetog Zanona provalio u poslovnicu banke, ukrao sef s novcem i druge predmete.

“Kaznenim djelom oštećena je pravna osoba iz Brtonigle za veći novčani iznos. Policija intenzivno traga za nepoznatim počiniteljem”, kazali su šturo iz PU Istarske.

Ured načelnika Brtonigle nalazi se točno iznad opljačkane banke, ali ni on nije ništa čuo. “To je bilo iza 3 ujutro u noći na ponedjeljak pa iako u neposrednoj okolici ima puno stambenih objekata, i oni kažu kako nitko ništa nije vidio. Ja sam šokiran i zaista želim da se počinitelj što prije pronađe i primjereno kazni za primjer svima ostalima kojima takva nedjela padaju uopće na pamet. Pljačkaš je znao da je vikend i da je tada trezor uglavnom pun novca. To je novac od naših građana, privrednika i ugostitelja. Naime, krajem tjedna se novac uglavnom nosi na polog u banku, i taj drski pljačkaš je to očito dobro znao. Neću reći da su u pitanju profesionalci jer se doista nadam da nema baš ljudi koji se profesionalno time bave, ali su točno imali sve sto im treba da cijeli trezor s novcem iznesu iz banke. Eto, kada tražimo djelatnike za rad, nitko se ne javi na natječaj ali opljačkati banku se očito može”, kazao je ogorčeno načelnik Brtonigle.

Komentirajte prvi

New Report

Close