Pliva je Hrvatska prvakinja hrvatskog izvoza, 2022. godinu neće biti lako nadmašiti

Autor: Josipa Ban , 06. srpanj 2023. u 13:20
Nagrada Zlatni ključ na 18. konvenciji Hrvatskih izvoznika dodijeljena je u dvadeset kategorija/ROBERT ANIĆ/PIXSELL

Pliva je dobitnik Zlatnog ključa za najboljeg velikog izvoznika u 2022.

Pliva je dobitnik Zlatnog ključa za najboljeg velikog izvoznika u 2022. godini, nagrade dodijeljene na 18. konvenciji Hrvatskih izvoznika održanoj u u Kući za ljude i umjetnost – Lauba u Zagrebu.

Mihael Furjan, predsjednik Uprave Plive Hrvatska, najveće domaće farmaceutske kompanije koja 90% prihoda ostvaruje na inozemnim tržištima, rekao je da je ponosan na nagradu jer je 2022. “s velikim rastom troškova bila izazovna godina”. “Ova nagrada nam je obaveza da nastavimo dokazivati da hrvatska poduzeća mogu biti pouzdan partner širom svijeta”, rekao je Furjan.

Najbolji srednji izvoznik je tvrtka AquafilCRO iz Oroslavja koji 99% prihoda ostvaruje iz izvoza. Za najboljeg malog i srednje izvoznika nagrađen je Photomath, dok je za najinovativnijeg izvoznika nagrađena Klimaoprema. Nagrada Zlatni ključ za najboljeg obrtnika izvoznika pripala je obrtu Metalac – Sever.

Napraviti dobre rezultate u 2022. niti jednom izvozniku nije bilo lako jer su godini obilježili rast cijena energenata, inflacija, a neće biti lako ni nadmašiti ih jer su vremena izazovna, rečeno je na konvenciji koju je pozdravio i ministar gospodarstva i izaslanik predsjednika Vlade RH izv. prof. dr. sc. Davor Filipović.

Potpisana je i Deklaracija Hrvatskih izvoznika u kojoj se ističe da oporezivanje profita smanjuje investicijski potencijal poduzeća zbog čega je “primjereno oporezivati dobit uz umanjenje za ono što se reinvestira”. Također, poziva se i na definiranje nove industrijske strategije Hrvatske.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Rezultat visokokvalitetnih i superkvalitetnih kadrova koji NISU došli preko veze.. ponavljam, pliva nije obiteljska firma

Moglo bi se čak govoriti o etničkom čišćenju/genocidu hrvatske od nepoželjnih kadrova..

 

 

I uvoznici.. uvozimo sirovinu s istoka i  izvozimo na zapad..

Milanović i Plenković su najbolji izvoznici

New Report

Close