Plinacro počine gradnju vrijednu 209,5 milijuna kuna

Autor: Poslovni dnevnik , 10. kolovoz 2018. u 15:37
Maksimalna snaga je 4,2 megavata/ Nikola Čutuk/PIXSELL

Projekt će biti proizvod domaćih tvrtki Monter-strojarske montaže, Elektrocentar Petek i S.C.A.N.

Tvrtka Plinacro u petak u Moslavini, kraj mjesta Velika Ludina, započinje s radovima na izgradnji prve kompresorske stanice (KS1) na plinskom transportnom sustavu Hrvatske, a riječ je o investiciji ukupne vrijednosti 209,5 milijuna kuna, koja će omogućiti i stalni dvosmjerni kapacitet na postojećoj interkonekciji između Hrvatske i Mađarske, izvijestili su u četvrtak iz Plinacroa.

"Tvrtka Plinacro, operator hrvatskog plinskog transportnog sustava, sutra, 10. kolovoza, započet će s radovima na izgradnji prve kompresorske stanice (KS1) na plinskom transportnom sustavu Hrvatske.

Izgradit će se u Moslavini, kraj mjesta Velika Ludina i, kad bude dovršena, bit će tehnološki najkompleksniji objekt na plinskom transportnom sustavu Republike Hrvatske", navodi se u priopćenju.

Očekuje se da će kompresorska stanica, maksimalne snage 4,2 megavata (MW) i kapaciteta 200.000 prostornih metara na sat (m3/h), u pokusnom radu započeti s komprimiranjem prirodnog plina tijekom trećeg tromjesečja 2019. godine.

Iz Plinacroa ističu i da radove na izgradnji kompresorske stanice KS1 u cijelosti biti proizvod domaćeg znanja. Izvođač radova je zajednica ponuditelja, koju čine Monter-strojarske montaže, Elektrocentar Petek i S.C.A.N. 

Komentirajte prvi

New Report

Close