Plenković u obilasku Šestan Buscha, Hilding Andersa…

Autor: Marija Brnić , 24. srpanj 2019. u 22:00
Premijer Andrej Plenković/Patrik Macek/PIXSELL

Sjednica Vlade dolazi s paketom projekata vrijednim tri milijarde kuna te uz potpisivanje više resornih ugovora.

Vlada će danas nakon 14 godina održati sjednicu u Međimurju, u koje dolazi paketom projekata za razvoj tog područja vrijednim 3 milijarde kuna.

Najveći dio projekata odnosi se na infrastrukturne, koji su međimurskom kraju izuzetno važni i slaba su karika, no, predviđeno je i potpisivanje ugovora i sporazuma iz više resora, od poljoprivrede do državne imovine, ukupne vrijednosti preko 90 milijuna kuna.  Za male i srednje poduzetnike možda najvažnija odluka Vlade bit će odobrenje koje će Ministarstvo gospodarstva dobiti za preuzimanje obveza u razdoblju od 2020. do 2030. za subvencioniranje kamata za poduzetničke kredite.

Ukupno je predviđena preraspodjela od 55 milijuna kuna za četiri sjeverozapadne županije (Varaždinska, Krapinsko-zagorska, Međimurska i Koprivničko-križevačka), od čega se na Međimursku odnosi 15 milijuna kuna.

U rasporedu premijer Andrej Plenković sa svojim ministrima ima i obilazak nekoliko međimurskih kompanija. Najprije će posjetiti poduzetnički centar Prelog u izgradnji, a potom odlazi u tvrtku Šestan Busch, koja je sa svojim borbenim kacigama jedan od najjačih brendova hrvatske vojne industrije.

U Prelogu će članovi Vlade posjetiti i pogone Hilding Andersa, koji zapošljava oko 800 radnika, uglavnom u proizvodnji madraca. U Murskom Središću obići će tvrtku Sobočan interijeri, koja se bavi opremanjem prodajnih i poslovnih prostora namještajem iz vlastite proizvodnje, a bilježi stalan rast, ima 175 zaposlenih i nedavno je otvorila novu proizvodnu halu. 

Posjet Međimurju Vlada završava obilaskom dizajnerske modne kuće Xenia Designa, koja je razvila poznat brend koji se uglavnom prodaje na stranim tržištima, od Kanade, skandinavskih država i Italije. 

Komentirajte prvi

New Report

Close