Plenković se testirao na koronavirus i sam platio troškove, možete li i vi učiniti isto?

Autor: Poslovni.hr , 18. ožujak 2020. u 13:01
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Predsjednik Vlade Andrej Plenković zbog kašlja, a s obzirom na odgovornu dužnost koju obnaša, obavio je testiranje na prisutnost koronavirusa i nalaz je negativan, priopćio je u utorak navečer glasnogovornik Vlade Marko Milić.

Glasnogovornik Vlade Marko Milić mnoge je zbunio napisavši na Twitteru kako će Andrej Plenković sam podmiriti troškove testiranja na koronavirus, iz kojeg je proizašlo da premijer nije zaražen. To je otvorilo pitanje mogu li i drugi građani sami podmiriti troškove testiranja pri ovlaštenim institucijama kojih je trenutno tri u Zagrebu. Odgovor je: Ne mogu, piše tportal.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković zbog kašlja, a s obzirom na odgovornu dužnost koju obnaša, obavio je testiranje na prisutnost koronavirusa i nalaz je negativan, priopćio je u utorak navečer glasnogovornik Vlade Marko Milić. Trošak testiranja će podmiriti osobno, objavio je Milić na Twitteru.

Ovime je samo nastala konfuzija, jer ako je Plenković bio sumnjiv, dakle kašljao je, a i u doticaju je s velikim brojem ljudi te je relativno nedavno bio i u inozemstvu, zašto bi onda sam podmirio troškove? Jedino ako je kod njega napravljena iznimka s ‘obzirom na odgovornu dužnost koju obnaša’.

Još je, naime, krajem veljače Hrvatski zavod za javno zdravstvo izvijestio kako se testirati ne mogu, ni uz plaćanje, oni koji nisu bili u inozemstvu, u virusom zahvaćenim područjima ili u kontaktu sa zaraženim osobama jer sve rezerve moraju ostati isključivo za one koji imaju indikaciju.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close