Plenković objavio tri dobre vijesti: ‘Povećavamo plaće u državnim i javnim službama, najniži koeficijenti rastu za skoro 60 posto’

Autor: Poslovni.hr , 30. studeni 2023. u 14:10
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Mijenjamo sustav sa 2.500 kategorija, uvodimo 16 platnih razreda s rasponom koeficijenta od 1 do 8. S tim da najniže koeficijente povećavamo za skoro 60 posto”, rekao je Plenković.

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici održava se sjednica Vlade.

Uvodni govor drži predsjednik Vlade Andrej Plenković, javlja N1 televizija.

“Hrvatska u trećem kvartalu bilježi najveću stopu rasta u EU-u”, rekao je na početku istaknuvši da su Vladine mjere tome pomogle.

“Druga dobra ekonomska vijest je današnji podatak da su cijene dobara i usluga u studenom usporile na 4,7 posto. To je jasan trend usporavanja rasta inflacije proteklih mjeseci. Očekujemo solidaran doprinos svih aktera na tržištu”, dodao je i nastavio:

“Treća dobra ekonomska vijest je susret s potpredsjednicom EK-a Dubravkom Šuicom koja nas je izvijestila o realiziranoj isplati treće rate Plana oporavka 700 milijuna eura. Napominjem da je Državna riznica potvrdila da je 700 milijuna eura došlo na račun Riznice. Premašili smo 50 posto uplata u odnosu na raspoloživa sredstva i po tome smo prvi u EU-u.”

Komentirajte prvi

New Report

Close