Plenković: Marić neće otići iz Vlade

Autor: Poslovni.hr , 09. prosinac 2018. u 07:22
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u subotu da ministar financija Zdravko Marić neće otići iz Vlade.

"Nema odlaska",  rekao je Plenković novinarima nakon Izbornog sabora mladeži HDZ-a upitan je li razgovarao s Marićem oko njegova navodnog odlaska iz Vlade prije kraja mandata, što spominju pojedini mediji.

Premijer je, upitan o kritikama predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca vezano uz uhićenja u Vukovaru da se provodi rafinirano etničko čišćenje i sl., rekao da nije slušao tu konferenciju za novinare poručivši kako se sadašnja vlast ni u kom trenutku niti na koji način ne miješa u rad policije niti u rad DORH-a.

Istaknuo je kako "nema nevidljive političke ruke" koje na taj proces utječu.

Na pitanje o izborima za Europski parlament, predsjednik HDZ-a rekao je da će na njih stranka samostalno ići "gotovo sigurno" te očekuju najmanje pet mandata. "Uvjerljivo ćemo pobijediti na tim izborima", ocijenio je.

Vezano uz nabavu izraelskih F-16 aviona, Plenković je ponovio da je sve što je Hrvatska u tom procesu napravila bilo sustavno, temeljito i detaljno, a da otvorena pitanja, ako između njih postoje, moraju riješiti Izrael i SAD.  

Potvrdio da je jutros posjetio zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića u bolnici, rekavši kako se Bandić osjeća dobro te smatra da će se brzo oporaviti.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close