Platforma ZagrebMed već okupila 20 vodećih ustanova

Autor: Marija Crnjak , 24. svibanj 2022. u 22:00
Nova digitalna platforma zdravstvenog turizma Grada Zagreba kreće u listopadu ove godine/Shutterstock

Među ustanovama koje su se već priključile budućoj platformi ZagrebMed su Klinika Svjetlost, Specijalne bolnice Agram, Akromion, Magdalena, …

U listopadu ove godine kreće nova digitalna platforma zdravstvenog turizma Grada Zagreba pod nazivom ZagrebMed, koja će za početak okupljati 20-tak vodećih zdravstvenih ustanova iz različitih područja medicine, koje su spremne za značajniji iskorak na globalnom tržištu.

Da se to realizira, potrudila se ekipa koju je okupio Ivan Rendulić, osnivač i direktor tvrtke RexRea, koja zadnjih osam godina aktivno radi na razvoju hrvatskog medicinskog turizma, u nastojanju da spoji pacijente s hrvatskim ustanovama i liječnicima.

Rendulić za Poslovni dnevnik pojašnjava da u formiranju platforme ZagrebMed imaju snažnu podršku Turističke zajednice Grada Zagreba, te otkriva detalje ambicioznog projekta.

Među ustanovama koje su se već priključile budućoj platformi ZagrebMed su Klinika Svjetlost, Specijalne bolnice Agram, Akromion, Magdalena, Aksis, Naftalan te poliklinike Bagatin, Sinteza, IVF Zagreb, LF Medical, Poliderma i Avitum, a još neke poznate ustanove spremaju im se pridružiti.

“U Zagrebu imamo odlične liječnike i ustanove s vrhunskom uslugom, no kad se maknemo van Hrvatske, na razne svjetske sajmove i skupove posvećene medicinskom i zdravstvenom turizmu, shvatimo da za našu ponudu malo tko zna.

Dolascima velikog broja pacijenata iz Italije, kod nas je razvijen primarno dentalni turizam, a i tu polako gubimo tržište, jer imamo rastuće konkurente u Albaniji, Mađarskoj, Srbiji, i sve je više talijanskih pacijenata koji odlaze tamo umjesto u Hrvatsku”, upozorava naš sugovornik, koji stoga želi okupiti vodeće ustanove u svoju inicijativu.

Zasad ZagrebMed ima 12 članova, a plan je do listopada imati 20-tak vodećih ustanova u sastavu.

Komentirajte prvi

New Report

Close