Plaća od 3200 eura? U ovom hrvatskom gradu nude upravo toliko, uz dva uvjeta

Autor: Poslovni.hr , 03. ožujak 2023. u 10:50
FOTO: Pixabay

Predviđa se da bi ovo ljeto u Hrvatskoj moglo nedostajati čak 30 tisuća radnika, a u Dubrovniku su već izdali više od tisuću dozvola za strane radnike.

Potraga za konobarima, kuharima, sobaricama i ostalim sezoncima već je počela. Predviđa se da bi ovo ljeto u Hrvatskoj moglo nedostajati ča 30 tisuća radnika. U Dubrovniku su, stoga, već izdali dvostruko više dozvola za strane radnike nego lani.

Mladen Kukrika iz Trebinja sreću je potražio u Dubrovniku kao konobar. Mjesečno zaradi oko 1000 eura.

”Kada je bakšiš u pitanju, recimo da je to skoro plaća na plaću”, kazao je Mladen za RTL Direkt. Tisuću eura u Dubrovniku tijekom sezone mogu zaraditi i sobarice, i to za pet sati rada dnevno.

U Dubrovniku se, provjerila je ekipa RTL Direkta, za posao grill majstora može zaraditi čak 3200 eura. Na pitanje je li plaća doista tolika, vlasnik ugostiteljskog objekta koji je objavio oglas odgovorio je potvrdno.

“Naravno, to ovisi o njegovu znanju i želji za radom”, dodao je poslodavac iz oglasa.

No, ako ste se planirali javiti za posao grill majstora u Dubrovniku s plaćom od 3200 eura mjesečno, bolje da odustanete! Iako ne žele pred kamere, RTL Direkt je objavio da je pozicija popunjena! Sretni dobitnik je, iz restorana u okolici Dubrovnika kažu – top chef, inače Hrvat koji je zanat ispekao u Londonu i Dubaiju.

“To je nemoguće, pa ne prodaje on zlatni burger”, govori Željko iz Dubrovnika.

A koja je uopće prosječna plaća u ugostiteljstvu u Hrvatskoj?

“Vjerujte mi tih 3200 eura za kuhara neće dobit nepalac ii filipinac, dobit će ga Hrvat! U eurima je prosjek oko 1000 eura a uvozna radna snaga 700 eura plaća – 600 – tu negdje znači”, kazao je chef i zagrebački ugostitelj Marin Medak.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close