Picula: Nadam se da će Aleksandra Kolarić iskoristiti pravo žalbe

Autor: Agencija VLM , 20. rujan 2013. u 13:39
Tonino Picula/Patrik Macek/PIXSELL

Tonino Picula, zastupnik u Europskom parlamentu prilikom otvaranja svog ureda u Zagrebu komentirao je natezanje Zorana Milanovića i Europske komisije oko ‘lex Perkovića’ te izbacivanje iz stranke Aleksandre Kolarić.

Picula kaže da  je sretan jer izlazimo iz ove situacije koju je izazvao 'lex Perković' jer ovo nije bilo dobro za Hrvatsku. Podsjetio je kako Milanovića zna više od deset godina te da ako je u nešto siguran to je da je premijer potpuno proeuropski orijentiran. 'Drago mi je da je na sjednici Vlade rekao kako se ne misli kockati sa sudbinom države i nadam se da će Bruxelles čuti ovu poruku', rekao je Picula.

'Drago mi je da postoji stav Europske komisije da se ne ide do kraja, da se ne ide odmah sa sankcijama te srećom ima mjesta za pregovore. Što se tiče podjele po strankama u Europskom parlamentu, ona postoji u određenoj mjeri, ali i socijalisti i pučani drže da se principi moraju poštovati. Podsjetit ću na riječi Hannesa Swobode, koji je toliko toga učinio za Hrvatsku, koji je rekao da Hrvatska mora poštivati potpisano, ali i da je EK postupila prebrzo. I mislim da će te razlike nestati brzo, ako je točno da ćemo 1. siječnja ukloniti prepreku', poručio je Picula u svom zagrebačkom uredu koji će od ponedjeljka biti otvoren svim građanima..

Nekadašnji ministar vanjskih poslova u Vladi u kojoj je glasnogovornica bila Aleksandra Kolarić te koja je jučer izbačen iz stranke zbog komentara na portalu Index.hr rekao je da nije bio na sjednici na kojoj je donesena odluka o izbacivanju te da bi više volio znati o tome.

'Aleksandra Kolarić sada ima pravo žalbe i ja se nadam da će ju iskoristiti. Što se tiče Zorana MIlanovića, citirao bih ovdje Ivicu Račana koji je govorio 'čovjek je stil'. Milanović mora znati da će neki prihvatiti njegov stil, ali neki i neće', poručio je Picula predsjedniku stranke.

Komentari (2)
Pogledajte sve

EVROPSKA UNIJA ,ODNOSNO, MUMIJA , NAM PRIJETI SANKCIJAMA!!!!

OPET KATOLIČKI TALIBANI URLIČU OD RADOSTI ŠTO NAM JUČERAŠNJA NACISTČKA EVROPA, U ČIJOJ SU SLUŽBI, U II SVJETSKOM RATU, NJIHOVI OČEVI BILI ZLOČINAČKA POTRKALA SA PATRICAMA OKO VRATA I STEPINĆEVOM SLIKOM U DŽEPU, ŠTO SE TA DOJUČERAŠNJA EVROPA ,ONA ZAPADNA KATOLIČKA, NACISTIČKO ŠOVINISTIČKA , NIJE NIUČEMU PROMJENILA, MAKAR JE U II SVJETSKOM RATU DOŽIVILA TOTALNI PORAZ SVOJIH IDEJA I TRADICIJA. DANAS SE POTOMCI TIH STEPINČEVIH KRIŽARA, KOLJAČA, VESELE ŠTO SE DANAŠNJA EVROPSKA UNIJA, UMJETNI ISPRDAK, ONE NACISTIČKE UNIJE,PREDVOĐENA POTOMCIMA DOJUČERAŠNJIH NACI-KATOLIČKIH ZLOČINACA,POSTAVLJA KAO KOLONIJALNA METROPOLA , KOJA ,ONIM TAMO NA BALKANU I DRUGIM, NA PERIFERIJI NJENOG NEKADAŠNJEG CARSTVA, ŽELI ODREĐIVATI OSNOVNA PRAVILA DRUŠTVENIH ODNOSA I CIVILIZACIJSKE I TEHNOLOŠKE KULTURE PONAŠANJA, PA NAM KAO NOVOJ ČLANICI PRIKLJUČENJA TOJ TVOREVINI( MUMIJI) ,RESTRIKTIVNO PROPISUJE KAKO ĆEMO UREĐIVATI SVOJE UNUTRAŠNJE DRUŠTVENE ODNOSE KOJI SU UVJEK STEČEVINA SVAKE DRUŠTVENE ZAJEDNICE ,KAO DRŽAVE, I NEOTUĐIVO PRAVO DA AUTONOMNO VLADA NA TOM PODRUČJIU DRUŠTVENOG ŽIVOTA.

TAKO SE DANAŠNJA EVROPSKA UNIJA(MUMIJA), PONOVNO PRESVLAČI U BINJIŠ NEKADAŠNJE EVROPE ,EVROPE KOLONIJALNIH CAREVINA I KRALJEVINA ,SA OSIONSKIM ,BAHATIM I OSORNIM ODREĐENJIMA PREMA HRVATSKOJ KAO NEKOJ NEUMITNO SKLEPANOJ TVOREVINI KOJA JOŠ NIJE ZAŽIVILA ŽIVOTOM CIVILIZIRANE ZAJEDNICE ,KOJA ZNA SLUŠATI I PONIZNO IZVRŠAVATI UREDBE I NAREDBE VLADAJUĆE METROPOLE .
OČITO JE DANAŠNJA EVROPSKA UNIJA NASLIJEDILA FALCIFICIRANI AMANET SVOJIH PREDAKA O TOTALNO PORAŽENOJ KATOLIČKO-NACISTIČKO-PLJAČKAŠKO-ZLOČINAČKOJ IDEJI VLADANJA EVROPOM I SVIJETOM PA SE PONAŠA KAO NOVA KOLONIJALNA VLADAJUĆA METROPOLA.
ZABORAVILA JE DA SVOJE KOLONIJALNE AMBICIJE OSTAVI U POVIJESNI OTPAD ,ROPOTARNICU IZOPAČENOG PONAŠANJA KATOLIČKE EVROPE KROZ TU SVOJU ZLOČINAČKO-PLJAČKAŠKU POVIJEST I SVATI DA SU TA VREMENA PROŠLA ,ISPRAĆENA KRVLJU EVROPSKIH SLAVENA KOJI SU TU KOLONIJALNU EVROPU ,SA KRIŽEVIMA , MAČEVIMA,KREMATORIJIMA,I KONCENTRACIONIM LOGORIMA 1945 GODINE POSLAI U NEPOVRAT LJUDSKOG SJEĆANJA.
ALI ,RECIDIVI SE JAVLJAJU JER SE TA EVROPA NIJE DO KRAJA DENACIFICIRALA , NIJE SE DO KRAJA RASKATOLIČILA U SMISLU, NE RELIGIOZNOSTI VEĆ PLJAČKAŠKO-ZLOČINAČKIH NAUMA. A RAZLOG JE ŠTO SU DANAS NA ČELNIM POZICIJAMA ,UPRAVLJAČKOG KORMILA POTOMCI TIH NACI-ZLOČINAČKIH IDEJA I PRAKSE KOJI SU PORAŽENI 1945 GODINE.
TREBA UPOZORITI TU EVROPSKU DINASTIJU KOJA SE DUHOVNO STRATIFICIRALA PO NASLIJEDNIM TRADICIJAMA NEKADAŠNJE METROPOLE KOLONIJANOG ROPSTAV I KATOLIČKO-NACISTIČKOG DUHOVNOG I FIZIČKOG ODREĐENJA CIJELIH KONTINENATA NA OVOJ NAŠOJ GEJI, DA SE PREMA HRVATSKOJ PONIJELA KAO PREMA NEKOM SREDNJOVJEKOVNOM FEUDALNOM PAŠALUKU, PA PODSVJESNO ILI PRIKRIVENO NAM SE OSVEĆUJE ZA ONO ŠTO DANAŠNJI POTOMCI NEĆE SVATITI DA SU SE VREMENA EVROPSKE DINSTIČKE TRADICIJE ,,NE SAMO PROMJENILA ,NEGO U NEPOVRAT IZGUBILA ,U KRVI 1945 GODINE. TA NASLIJEDNICA NACI-FAŠISTIČKIH PREDRASUDA ,NEĆE DA SVATI VRIJEME KOJE NEUMITNO ŠALJE U POVIJEST KLASNO-KAPITALISTIČKO-KATOLIČKI ,PLJAČKAŠKO ZLOČINAČKI SUSTAV I DA DRŽAVA HRVATSKA UPRAVO NAJAVLJUJE NOVE ODNSE SVOJIM ČLANSTVOM U UNIJI JER NE DOZVOLJAVA DA JOJ ZAJEDNICA UREĐUJE NJENE UNUTRAŠNJE ODNOSE KOJI SU ISKLJUČIVO PRAVO ,ONO AUTONOMNO,DA TO UREĐUJU NJENI GRAĐANI PA ZBOG TOGA NE PRIHVAĆA , KAO NOVI ČLAN UNIJE ,DA SE ODREKNE SVOJIH POVIJESNIH TEČEVINA DA SAMA ODLUČUJE O SUSTAVU UNUTRAŠNJIH ODNOSA.

Na što se žaliti?

Pa ne smije se protiv Velikog vođe.

New Report

Close