Pića iz vinarije i destilerije Rossi u Japanu zasjenila svjetske rivale

Autor: Marta Duić , 08. travanj 2021. u 06:33
FOTO: Đorđe Stošić

Na ljestvici od 0 do 5 svako prijavljeno piće mora zadovoljiti posebne kriterije, a zlato osvajaju samo oni s ocjenom pet.

Istarska vinarija i destilerija Rossi postala je poznata i u dalekom Japanu. Naime, nakon osvajanja priznanja kvalitete na europskom natjecanju The Europe Wine & Spirits Trophy, gdje su zlato osvojili za Teranino i Amaro Istriano, odlučili su provjeriti kako bi njihovi proizvodi prošli na jednom svjetskom natjecanju i prijavili se na Japan Wine Competition.

U pitanju je natjecanje koje se održava jednom godišnje, a na kojem žiri sastavljen od stručnjaka iz svijeta vina i jakih alkoholnih pića ima zadatak odrediti razinu kvalitete svih prijavljenih pića. Na ljestvici od 0 do 5 svako prijavljeno piće mora zadovoljiti posebne kriterije, a zlato osvajaju samo oni s ocjenom pet.

U toj se kategoriji Rossi našao čak tri puta i to s pićima Teranino, Gin Nostromo i Pelinkovac Epulon. Iako je natjecatelja bilo iz većine europskih zemalja, među pobjednicima su se našli proizvođači i vinari iz cijelog svijeta.

Rossi se osvajanjem zlata našao u istoj kategoriji kao poznati belgijski gin Clover Gin Lucky n°4, Bivrost, proizvođač iz Norveške koji glasi za najsjeverniju destileriju na svijetu, te meksički SA Casa Arcaute koji su za rakiju od agave Excellent Premium Astisanal Mezcal osvojili zlatno odličje.

Inače, u destileriji Rossi u Vižinadi, na sjeverozapadu Istre, priča je počela s vinarstvom još 1885., a danas proizvode višestruko nagrađivana vrhunska vina, tradicionalne istarske rakije, premium craft likere, gin i vinjak.

Uz to, obitelj Rossi strateški ulaže u inovativne tehnologije koje im pomažu održati i podizati kvalitetu proizvoda koje nude na tržištu, a na natjecanjima poput ovog šire priču o kvaliteti hrvatskih proizvoda.

Komentirajte prvi

New Report

Close