Pevec moli građane: Posudite mi po jednu kunu kako bih mogao platiti kaznu

Autor: Poslovni.hr , 18. ožujak 2019. u 15:58
Foto: Damir Špehar / Pixsell

Vrhovni sud potvrdio je krajem prošlog tjedna presudu Županijskog suda u Bjelovaru prema kojoj su Zdravko i Višnja Pevec krivi za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju.

"Šokirani smo presudom. Ne mogu ni spavati ni živjeti od nepravde koja nam je nanesena. Zdravlje mi se stradalo u ovom procesu, ali nećemo odustati dok ne dokažemo svoju nevinost", poručio je Zdravko Pevec na konferenciji za novinare koju je zajedno sa suprugom Višnjom sazvao na obiteljskom imanju u Srednjim Mostima, kako bi najavili svoje daljnje korake.

Vrhovni sud potvrdio je krajem prošlog tjedna presudu Županijskog suda u Bjelovaru prema kojoj su Zdravko i Višnja Pevec krivi za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju i u siječnju 2015. godine osuđeni na zatvorske kazne. Zdravku Pevecu izrečena je jedinstvena kazna zatvora u trajanju od dvije godine i deset mjeseci. Pri tomu, polovica kazne preinačena je u uvjetnu, a kako mu se priznaje i šest mjeseci koje je proveo u pritvoru, preostaje mu još oko 11 mjeseci zatvorske kazne. Njegovoj supruzi Višnji izrečena je kazna zatvora u trajanju od jedne godine, koja je potom zamijenjena radom za opće dobro.

Usto, supružnici Pevec u roku od 15 dana dužni su platiti gotovo 400 tisuća kuna sudskih troškova, ali i 3,9 milijuna kuna tvrtki Pevec, pišu 24 sata.

"Sve su mi uzeli i nemam otkuda to platiti. Zamolio bih hrvatske građane da mi posude po jednu kunu kako bih to mogao platiti", apelirao je Zdravko Pevec.

Komentirajte prvi

New Report

Close