Pelinkovcu zlato u Bruxellesu

Autor: Poslovni.hr , 18. srpanj 2014. u 13:04
Press foto

Badel Pelinkovac Orange je na ovogodišnjem testiranju “ITQI Superior Taste Award 2014“ osvojio 2 zlatne zvjezdice za vrhunsku kvalitetu i okus.

Badel Pelinkovac Orange je na ovogodišnjem testiranju "ITQI Superior Taste Award 2014“ osvojio 2 zlatne zvjezdice za vrhunsku kvalitetu i okus (ocjena između 80-90% mogućih bodova). Priznanje dodjeljuje International Taste and Quality Institute iz Bruxellesa, koji ocjenjuje kvalitetu okusa svih kategorija proizvoda iz segmenta hrane i pića. Badel Pelinkovac Orange jedini je proizvod iz segmenta jakih alkoholnih pića iz Hrvatske koji je nagrađen, priopćeno je iz Badela.

Stručni žiri sastojao se od 150 uglednih šefova kuhinja, stručnjaka za pića i sommeliera iz najpoznatijih europskih kulinarskih organizacija, među njima su i 24 vodeća chefa i sommeliera Michelinovih restorana, ujedno članova prestižnih međunarodnih kulinarskih instituta iz 15 europskih zemalja. Svi proizvodi koji se prijavljuju na ocjenjivanje uzimaju se sa polica trgovina i ocjenjuju se „naslijepo“ bez ambalaže ili identifikacije proizvoda, samo temeljem njegova izgleda, miris, okusa, teksture i općeg dojma. Za samo ocjenjivanje mogu se prijaviti samo proizvodi proizvođača koji posjeduju certifikate kontrole kvalitete. Superior Taste Award je garancija da se proizvod koji nosi ovaj znak zaista ističe na tržištu po svom okusu i kvaliteti, ističe se u priopćenju.

"Iznimno smo sretni i zadovoljni što smo ovu nagradu za izvrsnost, kvalitetu i okus dobili upravo za naš Pelinkovac Orange jer je to najnoviji naš proizvod, a koji s Pelinkovcem i Pelinkovcem Antique, koji imaju 150 godišnju tradiciju, stvara prepoznatljivu paletu pelinkovaca. Pelinkovac Orange namijenjen je damama. On je plod tima iskusnih badelovih stručnjaka koji su sljubili savršenu, vatrenu kombinaciju već dobro poznatog mirisnog mediteranskog bilja i slatkog, finog okusa gorke naranče. I ovo priznanje odaje počast badelovoj viziji – proizvodnji isključivo vrhunskih autohtonih proizvoda", izjavila je Vesna Jurak, direktorica razvoja tehnologije jakih alkoholnih pića.

Komentirajte prvi

New Report

Close