Ovo su 4 nova poskupljenja koja čekaju hrvatske građane

Autor: Poslovni.hr , 05. lipanj 2022. u 10:04
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Registriranje automobila bi moglo poskupjeti za tridesetak kuna.

O tome da hrvatske građane očekuje veliki ekonomski i socijalni udar svjedoče, između ostaloga, i poskupljenja koja su najavljena samo u jednom danu, piše Index.

Gorivo

Mediji su najavili drastično poskupljenje goriva za sljedeći tjedan.

Sljedećeg tjedna litra dizela značajno će poskupjeti – za 83 lipe po litri – te će nova cijena iznositi oko 13.97 kuna. Za litru benzina građani će morati izdvojiti 70 lipa više pa će ih litra koštati 14.56 kuna. Osim toga, poskupjet će plavi dizel i to za 84 lipe. Cijena litre plavog dizela iznosit će 10.09 kuna.

Telekom usluge

Sva tri vodeća telekoma, čini se, odlučila su poskupjeti neke svoje usluge. Poskupljenja bi trebala uslijediti od 1. srpnja i, prema zasad dostupnim informacijama, prvenstveno se odnose na mobilne usluge.

Grijanje

Najavljeno je i poskupljenje grijanja stanovnicima Zagreba, Osijeka, Siska, Velike Gorice, Samobora i Zaprešića, javlja HRT.

Registracija

Od svih najavljenih poskupljenja u 24 sata ono četvrto je najmanje. Ali je i dalje poskupljenje.

Registriranje automobila bi moglo poskupjeti za tridesetak kuna, i to zbog dodatnog osiguranja od naleta na divljač. Ministarstvo poljoprivrede nije uspjelo u prvom natječaju ugovoriti jedinstvenu policu osiguranja s osiguravajućim kućama koje smatraju da ponuđenih 40 milijuna kuna nije dovoljno za pokrivanje ukupne štete.

Komentirajte prvi

New Report

Close