Ovih pet bolnica u Zagrebu primat će osobe pozitivne na koronu, dvije ostaju samo za necovid pacijente

Autor: Poslovni.hr , 30. kolovoz 2021. u 13:08
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Razgovaralo se i o cijepljenju zdravstvenih djelatnika trećom dozom koje bi uskoro trebalo početi.

Održan je sastanak ministra zdravstva Vilija Beroša s ravnateljima hrvatskih bolnica i ekspertne skupine Ministarstva zdravstva. Razgovarali su o aktualnoj situaciji s koronavirusom i preraspodjeli brige o covid bolesnicima, doznaje HTV.

Bolnica u Dubravi neće se zatvarati, skrbit će o svim bolesnicima a za oboljele od covida pripremaju se kapaciteti u drugima zagrebačkim i hrvatskim bolnicama, prenosi HRT.

Razgovaralo se i o cijepljenju zdravstvenih djelatnika trećom dozom koje bi uskoro trebalo početi.

Jutarnji list doznaje kako je pao dogovor koje će bolnice primati osobe pozitivne na koronu, a koje ostaju samo za necovid pacijente. KB Dubrava više neće biti isključivo covid bolnica već će joj se pridružiti sa svojim kapacitetima KBC Zagreb, KBC Sestre milosrdnice, Infektivna klinika dr. Fran Mihaljević i Bolnica za plućne bolesti u Rockefellerovoj. Dvije bolnice, i to KB Sveti duh i KB Merkur, zasad ostaju samo za liječenje necovid pacijenta, doznaje Jutarnji.

S tim su se ‘rasporedom’ suglasili svi zagrebački ravnatelji na jutrošnjem sastanku ekspertne skupine za organizaciju bolničkog sustava Ministarstva zdravstva. Time bi se osiguralo oko 400 covid kreveta u zagrebačkim bolnicama, što bi za početak novog vala korone trebalo biti dostatno, s tim da u slučaju da broj hospitaliziranih s koronom bude značajnije rastao sa svojim će krevetima dodatno pomoć i KB Sveti duh i KB Merkur, javlja Jutarnji.

To ujedno znači da KB Dubrava u buduće neće biti samo covid bolnica već će primati na liječenje i necovid pacijente.

Komentirajte prvi

New Report

Close