Ostojić hotelijerima: Rekonstrukcija starog krova nije inovacija!

Autor: Marija Crnjak , 05. listopad 2012. u 11:38
Veljko Ostojić (PXL)

Stižu prvi računi za naplatu koncesijske naknade za korištenje turističkog zemljišta u kampovima.

Ministarstvo turizma ovih će dana turističkim tvrtkama poslati prve račune za naplatu koncesijske naknade za korištenje turističkog zemljišta u kampovima za prošlu i ovu godinu, najavio je danas ministar turizma Veljko Ostojić, pozdravljajući sudionike hotelijerskog simpozija koji se održava u Poreču. 

Od fiksnog dijela naknade za obje godine prikupit će se oko 40 milijuna kuna, a od varijabilnog koji ovisi o prihodima zasad 10 milijuna kuna. S obzirom da je tema simpozija produženje sezone, što je moguće uz uvođenje novih turističkih sadržaja, ministar je najavio da će uskoro objaviti tko će dobiti potporu države za inovativne projekte, izrazivši doduše razočaranje razinom inovativnosti kandidata.

"Rekonstrukcija starog krova u autentičnoj kući nije inovacija, inovacije su sasvim nešto drugo i to ćemo pokazati našim odabirom', poručio je Ostojić. Ministar je danas pozvao turističke djelatnike na dane hrvatskog turizma koji se održavaju idući tjedan u Dubrovniku, najavivši da će najvažnija tema na radnom dijelu manifestacije biti korištemje strukturnih fondova. 

'U idućoj godini iz fondova će Hrvatskoj na raspolaganju biti 480 milijuna eura, a do 2020. godine ukupno 14 milijardi eura. To je velik izazov jer će se značajan dio turističkih projekata financirati iz tih fondova, no bit će loše ako se ne pripremimo za to. Stoga smo u ministarstvu osnovali samostalnu službu za EU fondove kojoj se možete javiti sa svojim pitanjima. Također cijeli jedan dan na DHT-u posvetili smo EU fondovima', pojasnio je Ostojić.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Evo danas na temi DIOKI ću Vam napisati inovaciju, pa biti će i gosp. Čačić sretan jer će napokon moći graditi i to punim kapacitetom.

lp

New Report

Close