Ovakve će vlakove Đuro Đaković raditi za Francuze

Autor: Vedran Balen/VL , 22. siječanj 2015. u 11:11
Radit će vagone za prijevoz rasutih tereta koji nisu osjetljivi na atmosferske utjecaje/D. Višnjić/PIXSELL

Riječ je o nastavku realizacije ugovora sklopljenog u kolovozu prošle godine. Vagone će isporučiti u drugom i trećem kvartalu.

Specijalna vozila, najveća tvrtka u sastavu Holdinga Đure Đakovića, s francuskim su naručiteljem Ermewa Ferroviaire potpisala 61 milijun kuna vrijedan ugovor o proizvodnji i isporuci teretnih vagona serije Falns 64. Taj posao nastavak je realizacije ugovora za istog naručitelja sklopljenog u kolovozu prošle godine.

Vagoni će biti isporučeni tijekom drugog i trećeg kvartala ove godine. Riječ je o četveroosovinskim otvorenim vagonima namijenjenim za prijevoz rasutih tereta koji nisu osjetljivi na atmosferske utjecaje. "Primjenom modernih tehnologija u konstruiranju i izradi vagoni su optimizirani kako bi se osigurala visoka nosivost od 70 tona, uz minimiziranu vlastitu masu. Slijedom specifičnih zahtjeva krajnjeg korisnika, uspješno su provedena ispitivanja vagona u teškim infrastrukturnim uvjetima", kažu u slavonskobrodskoj tvrtki.

Vagoni su certificirani prema važećim TSI standardima i ispunjavaju zahtjeve najnovijih tehničkih i sigurnosnih normi, a svojim značajkama omogućuju transport na svim europskim željeznicama normalnog kolosijeka. "Ovaj značajan posao na izvoznom tržištu važan je korak u smjeru revitalizacije kompanije. Njime se stvaraju preduvjeti daljnje provedbe plana strateškog restrukturiranja, koji kompaniji osigurava konkurentnost na stranom tržištu", poručili su iz Đakovića. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Riječ vlak implicira da se radi i o pogonskom agregatu tj lokomotivi !!!!

New Report

Close