Ovaj dalmatinski grad našao se među 29 svjetskih rekordera

Autor: Marija Crnjak , 25. travanj 2019. u 12:21
Grad Split. Ivo Cagalj/PIXSELL

Ukupan broj gostiju koji su rezervirali smještaj preko platforme Booking.com od 2007. godine premašio 3 milijarde.

Split se našao na popisu 29 gradova svijeta s više od 10 milijuna gostiju koji su rezervirali smještaj preko platforme Booking.com od 2007. godine do danas. Na tom su se popisu našli i Rim, London, Dubai, Melbourne i Kuala Lumpur. Ukupan broj gostiju, kada su u pitanju smještajni objekti koji se nude na njihovoj stranici, u tom razdoblju premašuje 3 milijarde. Od te brojke, 750 milijuna gostiju svoj je boravak odlučilo provesti u nehotelskim smještajnim jedinicama koje uključuju kuće, apartmane i druge objekte.

Kako stoji u njihovoj današnjoj objavi, Booking.com u svojoj ponudi trenutno ima više od 28 milijuna registriranih smještajnih jedinica te putnici mogu birati smještaj u više od 148.000 odredišta u više od 220 zemalja i teritorija diljem svijeta.

U Hrvatskoj neki od najduže dostupnih smještajnih objekata na stranici uključuju Pool Apartments Plitvice Lakes koji se nalaze u Grabovcu samo 9 km od Nacionalnog parka Plitvička jezera, Casa Romantica La Parenzana smještena u blizini Buja u Istri i kamena Villa Varoš koja se nalazi u Splitu u neposrednoj blizini Dioklecijanove palače.

Nagrade Booking.com-a Guest Review Awards ove su godine pokazale sve veću potražnju putnika za alternativnim vrstama smještaja. Gotovo tri četvrtine nagrada dodijeljeno je kućama za odmor, apartmanima i drugim jedinstvenim smještajnim objektima, uključujući sve od brodova i iglua do smještaja kod domaćina i ladanjskih kuća. Ujedno, već drugu godinu zaredom apartmani su nadmašili kategoriju hotela i dobili najveći broj nagrada, te čine više od trećine svih nagrađenih smještajnih objekata u svijetu (36%).

Komentirajte prvi

New Report

Close