Ova su znanja potrebna onima koji žele biti zaposlenici IBM-a

Autor: Poslovni.hr , 20. srpanj 2016. u 14:08
Foto: Angelika Warmuth/DPA/PIXSELL

IBM Client Innovation Centar će se početkom sljedeće godine otvoriti u Zagrebu, a u periodu on nekoliko godina zaposliti će 500 ljudi.

Američka gospodarska komora u Hrvatskoj izražava veliko zadovoljstvo najavom otvaranja IBM-ovog globalnog tehničkog centra u Hrvatskoj. Ova investicija jedna je od najznačajnijih direktnih stranih ulaganja proteklih godina i dokaz da Hrvatska ima potencijal privući ulaganja s visokom dodatnom vrijednošću.

Navedena investicija rezultat je višegodišnjeg rada vodećih ljudi IBM-a u Hrvatskoj i Vlade na promociji investicijskog potencijala Hrvatske. Gospodarski posjet hrvatske Vlade 2014. godine IT tvrtkama u SAD-u, iniciran od strane Američke gospodarske komore, doprinio je jačanju odnosa s IBM-om na globalnoj razini te otvorio put razgovorima o potencijalnim ulaganjima.

„Drago nam je biti dio ove uspješne priče te se nadamo da će ovakve investicije postati dio hrvatske svakodnevnice. IT sektor jedan je od najznačajnijih pokretača gospodarskog razvoja i mora biti prepoznat kao jedan od prioriteta strategije privlačenja stranih ulaganja. Ova investicija zasigurno će doprinijeti pozitivnoj percepciji Hrvatske kao destinacije za ulaganja, što je prilika koju Hrvatska mora iskoristiti.“, izjavila je Andrea Doko Jelušić, izvršna direktorica Američke gospodarske komore.

Kako bi Hrvatska bila što konkurentnija u privlačenju stranih ulaganja, hrvatska Vlada mora raditi na daljnjem unapređenju učinkovitosti administracije i sudstva, regulatorne predvidljivosti, uz bolju promociju hrvatskih komparativnih prednosti poput zemljopisnog položaja, obrazovane radne snage te dobre infrastrukture.

IBM-ova investicija ukazuje i na sve veću važnost STEM obrazovanja (znanost, tehnologija, inženjerstvo, matematika), stoga pozivamo na snažniji fokus na STEM područja već od osnovnoškolskog obrazovanja. Važnu ulogu imaju visokoškolske ustanove koje bi trebale ojačati suradnju s poslovnom zajednicom, kako bi pripremile veći broj mladih stručnjaka za visoko tražena tehnološka zanimanja.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Kila mozga – dvije marke :-))

Ne treba ti fakultet za radit u call centru bratko

New Report

Close