Otvoren natječaj za izbor predsjednika HGK

Autor: Poslovni.hr , 21. rujan 2021. u 21:59
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Na Skupštini Komore Burilović je podsjetio da je u saborskoj proceduri prijedlog novog zakona o HGK, koji bi u primjeni trebao biti od 1. siječnja 2022.

Upravni odbor Hrvatske gospodarske komore (HGK) objavio je javni poziv za izbor predsjednika HGK za četverogodišnje mandatno razdoblje, a zainteresirani prijave mogu poslati u idućih sedam dana, čemu uz ostalo trebaju predložiti i prijedlog programa razvoja HGK za razdoblje 2022.-2026. Zainteresirani za čelnu poziciju Komore prijave trebaju dostaviti u pisanom obliku na adresu HGK u roku sedam dana od današnje objave javnog poziva na internet stranici Komore i u dnevnom tisku. Prema javnom pozivu, za predsjednika HGK može biti izabrana osoba koja je ugledni gospodarstvenik ili gospodarski stručnjak u području gospodarstva.

Uz to, mora ispunjavati i nekoliko dodatnih uvjeta, među kojima su primjerice završen integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij, odnosno visoku stručnu spremu, kao i najmanje deset godina radnog staža te najmanje deset godina uspješnog rada na višim izvršnim ili strateškim upravljačkim pozicijama u gospodarstvu. Kandidati prijavi moraju priložiti i prijedlog programa razvoja HGK za razdoblje 2022. – 2026. godine, pri čemu se u javnom pozivu napominje da je najduža duljina teksta pet stranica. Trenutno je na čelu HGK Luka Burilović, koji je na tu funkciju izabran 3. ožujka 2014. godine, a čelno mjesto Komore preuzeo je 1. travnja iste godine. Burilović je na jučerašnjoj Skupštini HGK najavio raspisivanje natječaja za predsjednika Komore te svoju kandidaturu. Na Skupštini Komore Burilović je podsjetio da je u saborskoj proceduri prijedlog novog zakona o HGK, koji bi u primjeni trebao biti od 1. siječnja 2022.

Komentirajte prvi

New Report

Close