Otvaranje vrata šoping centara i kafića diglo promet 13%

Autor: Jadranka Dozan , 19. svibanj 2020. u 11:43
U ugostiteljsko-turističkom sektoru tjedni promet porastao je 229 posto/SANJIN STRUKIĆ/PIXSELL

Na razini svih obveznika fiskalizacije promet protekloga tjedna (ukupno 3,2 mlrd. kuna) bio je 10% ispod usporedivog lanjskog.

Otvaranje trgovačkih centara, kafića i restorana u okviru treće faze popuštanja koronavirus-mjera rezultiralo je i rastom fiskaliziranog prometa.

Treća faza relaksacije ograničenja započela je prošlog ponedjeljka, a podaci Porezne uprave pokazuju da je na razini svih obveznika fiskalizacije izdano 20% više računa i 13% više prometa.

Pritom je u trgovini na veliko i malo, gdje su ublažavanja mjera krenula prije, promet u tjednu otvaranja šoping centara porastao 10%. U ugostiteljsko-turističkom sektoru tjedni promet porastao je 229% ili 3,3 puta, jer je za mnoge u djelatnosti pružanja smještaja te usluživanja hrane to značilo početak rada nakon potpunog zastoja.

U tom sektoru izdano je gotovo šest puta više računa nego tjedan prije, no registriranih 144 milijuna kuna prometa u međugodišnjim usporedbama i dalje znači 65% pada (u isto doba lani 404 milijuna kuna prometa).

U djelatnosti trgovine, pak, prošlotjednih 2,42 milijarde kuna prometa bilo je 1,5 posto ili nekoliko desetaka mil. kuna jače i od usporedivog u lanjskom svibnju. Na razini svih obveznika fiskalizacije promet protekloga tjedna (ukupno 3,2 mlrd. kuna) bio je 10% ispod usporedivog lanjskog.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Samo 13%?!? Bogme..nije dobro.. bit će Hrvatima ipak ne fale birtije.

New Report

Close