Otkupljuju od lokalnih OPG-ova, zapošljavaju osobe s invaliditetom

Autor: Vedran Balen/VL , 02. veljača 2023. u 22:00
Tvrtka Veličko otvorila je poslovno-proizvodnu halu u Velikoj veličine 560 kvadrata, a zapošljava 15 radnika/PD

Tvrtku Veličko osnovale su 2020. dvije partnerske udruge, koje su po uspješnom završetku projekta “Nešto se dobro kuha” pokrenule rad socijalne kuhinje na principima društvenog poduzetništva.

U Velikoj je otvorena poslovno-proizvodna hala tvrtke Veličko, koja zapošljava 15 osoba, od čega je osam osoba s invaliditetom. Hala ima 560 kvadrata, a ukupna vrijednost investicije je 702,6 tisuće eura.

Tvrtku Veličko osnovale su 2020. dvije partnerske udruge, koje su po uspješnom završetku projekta “Nešto se dobro kuha” pokrenule rad socijalne kuhinje na principima društvenog poduzetništva. Organizirali su se kao poduzeće koje zapošljava teže zapošljive i ranjive skupine, a osnovna djelatnost im je kuhanje i dostava obroka na području Požeško-slavonske županije.

“Gotovo cijela nabava voća i povrća za potrebe kuhinje pokrivena je proizvodnjom lokalnih seoskih gospodarstava koji svoju sadnju planiraju u skladu s potrebama kuhinje”, kaže direktorica tvrtke Ana Blažević.

Tvrtka planira postati još veći otkupljivač i prerađivač voća i povrća te ostalih sirovina od lokalnih OPG-ova.

Sve proizvedeno koristili bi za potrebe kuhinje, a višak bi plasirali na tržište. Izgradnju hale sufinancirao je Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, koji je tvrtki 2021. dodijelio status integrativne radionice.

U sljedećoj fazi planiraju dogradnju postojeće hale novom, s pogonima za preradu voća i povrća te za pekaru i proizvodnju tjestenine.

Komentirajte prvi

New Report

Close