Ostvareno 96 posto noćenja iz 2019. uz niz rekorda

Autor: Marija Crnjak , 02. siječanj 2023. u 22:00
Naš fokus u 2023. godini ostaje na kvaliteti, održivosti i inovativnosti, istaknula je ministrica turizma Nikolina Brnjac/HRVOJE JELAVIĆ/PIXSELL

Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice podsjetio je da se u ovoj godini čeka implementacija novog Strateškog marketinškog i operativnog plana hrvatskog turizma.

Hrvatska je lani ostvarila 91 posto prometa u iz 2019. godine u dolascima, te 96 posto u noćenjima, s ukupno 104,8 milijuna noćenja, a očekuje se da će prihodi od stranih iznositi oko 13 milijardi eura.

”Godina 2022. bila je rekordna i u pogledu nekih od naših najvećih tržišta poput Njemačke, Austrije, Poljske, Češke, Slovačke i Nizozemske s kojih smo ostvarili gotovo 800.000 dolazaka više nego li u 2019. godini.

To je i odlična najava za 2023. godinu, posebice u kontekstu ulaska Hrvatske u šengenski prostor i eurozonu. Naš fokus u 2023. godini ostaje na kvaliteti, održivosti i inovativnosti kako bi uspjesi turizma bili dugoročni te dodatno doprinijeli cjelokupnom gospodarskom i društvenom razvoju Hrvatske”, istaknula je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice podsjetio je da se u ovoj godini čeka implementacija novog Strateškog marketinškog i operativnog plana hrvatskog turizma, novi krovni komunikacijski koncept i slogan te novi marketinški smjer prema održivom razvoju.

”U 2023. godini cilj nam je potpuni oporavak turizma, dosezanje predpandemijskih turističkih rezultata na razini cijele zemlje te još jača disperzija turističkog prometa na pred i posezonu.

Naglasak ćemo staviti na promociju hrvatskih otoka, skrivenih bisera hrvatske turističke ponude u unutrašnjosti zemlje, luksuznu ponudu, gastronomiju, ali i sve one turističke proizvode koji generiraju turističku potrošnju tijekom cijele godine”, izjavio je Staničić, dodajući kako je pred nama, s obzirom na inflaciju, rast cijena energenata te geopolitičke napetosti još jedna vrlo zahtjevna i izazovna turistička godina.

Komentirajte prvi

New Report

Close