Ostvarena velika suradnja Zvijezde i PIK Vrbovca s Mlinarom: U ponudi tri potpuno nova proizvoda

Autor: Poslovni.hr , 16. svibanj 2023. u 14:17
Foto: Planet of plants

Osim u Hrvatskoj, proizvodi se mogu naći na tržištu Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Srbije, Crne Gore i Mađarske, a u planu je i daljnje širenje plasmana na inozemna tržišta.

Mlinar, kao jedna od najvećih pekarskih grupacija u Adria regiji koja kontinuirano inovira i prati trendove, odnedavno u svom asortimanu nudi proizvode Planet of plants: burek, hrenovku u lisnatom i sendvič biljnog podrijetla. Ponuda će u prvoj fazi biti dostupna na više od 70 prodajnih mjesta Mlinara u cijeloj Hrvatskoj, a u drugoj fazi moći će se naći u cijeloj mreži i kod ostalih veleprodajnih kupaca. Rezultat je to suradnje s kompanijama Zvijezda i PIK Vrbovec koje su prije nekoliko godina osmislile prvu hrvatsku liniju plant- based proizvoda Planet of plants.

Planet of plants burek umjesto mljevenog mesa sadrži protein graška. Uz njega tu je i lisnato s Planet of plants hot – dogom na biljnoj bazi od proteina graška i krumpira, uz prilog senfa kombiniranog s kremastim umakom od đumbira, kurkume i kumina. Treći proizvod koji se odnedavno može pronaći u Mlinaru je sendvič s Planet of plants salamom, izrađenom od proteina suncokreta, obogaćen Planet of plants majonezom bez jaja.

“Kad kažemo plant – based, većina još uvijek pomisli na vegane i vegetarijance. No, tržište pokazuje kako namirnice biljnog podrijetla sve češće biramo i svi mi “ostali” kojima je meso i dalje važan izvor proteina, ali spremni smo isprobati nešto novo i uvesti nove navike. Naša je snaga u iskustvu proizvodnje baziranom na korištenju snage biljaka i drago nam je da imamo priliku zajedno s potrošačima graditi razvoj nove kategorije proizvoda i posaditi nove navike”, izjavio je povodom predstavljanja suradnje Gašpar Novak, direktor marketinga i razvoja Zvijezde koja je liniju razvila u sinergiji s PIK Vrbovcem unutar Fortenova grupe.

Iz Mlinara su pak izjavili kako uvijek nastoje ići u korak s trendovima i svojim kupcima ponuditi nešto novo.

“Prateći trendove, suradnja s Planet of plants, kao prvom hrvatskom linijom plant – based proizvoda, bila je logičan iskorak. Spojili smo tradiciju s inovacijom i na prodajnim mjestima diljem Hrvatske kupcima ponudili praktične i ukusne zalogaje. Burek je Mlinarov najprodavaniji proizvod i drago nam je da smo ovim iskorakom u biljne alternative mesu uspjeli dodatno proširiti ponudu”, izjavio je Mario Scherr, izvršni direktor marketinga i maloprodaje Mlinara.

U liniji Planet of plants, osim novih pekarskih proizvoda koji se od sada mogu pronaći u Mlinaru, nalazi se ukupno 9 proizvoda: burger, salama, mljeveno, hot dog, okruglice, majoneza, umak, namaz i kockica kokosa. Osim u Hrvatskoj, proizvodi se mogu naći na tržištu Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Srbije, Crne Gore i Mađarske, a u planu je i daljnje širenje plasmana na inozemna tržišta.

Komentirajte prvi

New Report

Close