Ostavio im predujam i osobne podatke, novac su uzeli a podatke iskoristili za novu prevaru

Autor: Poslovni.hr/Hina , 31. srpanj 2023. u 11:17
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Osumnjičeni su nakon uplate predujma, odugovlačili s isporukom…

Muškarac (69) koji je želio kupiti traktor oglašen na društvenoj mreži, prevaren je, a dvoje osumnjičenih za prijevaru i nedozvoljeno korištenje osobnih podataka kazneno je prijavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.

Dvoje hrvatskih državljana (28 i 41), nad kojima je kriminalističko istraživanje provela benkovačka, odnosno policija iz Obrovca, osumnjičeni su za prijevaru i nedozvoljeno korištenje osobnih podataka i kazneno su prijavljeni nadležnom državnom odvjetništvu.

U rujnu prošle godine na društvenoj su mreži oglasili da prodaju traktor, na oglas se javio oštećeni 69-godišnjak te im uplatio predujam, dok im je ostatak trebao platiti pri isporuci. Ostavio im je i svoje osobne podatke.

Osumnjičeni su nakon uplate predujma, odugovlačili s isporukom, da bi u studenom na temelju osobnih podataka 69-godišnjaka kod jednog teleoperatera sklopili ugovor o kupnji mobitela i pretplati te si tako pribavili nepripadnu materijalnu korist od nekoliko stotina eura, priopćila je u ponedjeljak Policijska uprava zadarska.

Komentirajte prvi

New Report

Close