Opsadno stanje u zagrebačkoj bolnici: Koronavirus ima i šef anestezije

Autor: Poslovni.hr , 25. ožujak 2020. u 13:34
Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

Ravnatelj bolnice, prof.dr. Zovak, kaže da se testiraju svi kolege.

Korona virusom zaražen je i pročelnik Zavoda za anesteziologiju, intenzivnu medicinu i liječenje boli KBC-a Sestre milosrdnice, a njegov nalaz pokazao se pozitivnim u utorak navečer.

Kako pišu 24 sata, sada u bolnici vlada opsadno stanje jer je zaraženi pročelnik s mnogim kolegama bio u kontaktu, kao i s pacijentima.

Ravnatelj bolnice, prof.dr. Zovak, kaže da se testiraju svi kolege, kao i pacijenti s intenzivne, i prava slika stvari bit će jasnija danas tijekom večernjih sati. Dobro je što u ovom trenutku nitko nema simptome bolesti. Hitni prijem pacijenata funkcionira, s tom razlikom što se operacije i hitni zahvati sada obavljaju na izoliranom odjelu, koji je pripremljen upravo za tu svrhu. Veliki broj zaposlenika je u samoizolaciji, pa će se od kuće povući dio ljudi iz rezervnog tima, koji je posljednjih dana bio kod kuće na čekanju.

Također, mladi specijalizant sa Zavoda za dijalizu KBC-a Sestre milosrdnice pozitivan je na korona virus, i sada je zbog toga 160 zaposlenika bolnice u samoizolaciji, potvrdio nam je ravnatelj Vinogradske prof.dr. Mario Zovak.

Komentirajte prvi

New Report

Close