Oporbene stranke pokreću opoziv premijera Plenkovića

Autor: Poslovni.hr/H , 26. listopad 2017. u 16:31
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

SDP će, zajedno s ostalim oporbenim strankama u Saboru, potaknuti najnovijim otkrićem o ugovoru Agrokora s investicijskim fondovima o roll-up kreditu, pokrenuti postupak opoziva premijera Andreja Plenkovića.

Najveća oporbena stranka namjerava prikupiti petinu potpisa koliko je potrebno za uvrštenje tog prijedloga u proceduru. Neslužbeno se može čuti da neće inzistirati na što većem broju potpisa za opoziv premijera, nego će skupiti najmanje potreban broj potpisa, 31, kako bi eventualno za šest mjeseci mogli ponoviti zahtjev. 
Doznaje se da će se SDP-ovoj inicijativi, koja bi mogla već u petak biti upućena u parlamentarnu proceduru, pridružiti zastupnici Mosta, GLAS-a, HSS-a, IDS-a i još nekih manjih oporbenih stranaka.

Kada se prijedlog uvrsti na dnevni red Sabora, Vlada ima rok od osam dana da se očituje o njemu, a Sabor o opozivu mora raspraviti najkasnije za 30 dana.

SDP je nedavno najavio da razmatra i pokretanje postupaka opoziva ministara financija Zdravka Marića i potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić, također zbog afere Agrokor. Čeka se, međutim, da 5. studenoga istekne rok od šest mjeseci kada su prvi put zatražili opoziv ministra Marića, također zbog Agrokora, zbog čega se raspala koalicija HDZ-a i Mosta.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close