Općina Konavle želi pokrenuti inkubator za poduzetnike

Autor: Marija Crnjak , 27. prosinac 2020. u 22:00
Lokacija za inkubator bila bi poslovna zona Čilipi uz koju je smještena dubrovačka zračna luka/GRGO JELAVIĆ/PIXSELL

Općina niz godina radi na projektu kako bi za razvoj poslovne zone od države dobila neiskorišteno područje u Čilipima.

Konavle bi uskoro mogle dobiti inkubator za poduzetnike. Načelnik Božo Lasić najavio je da će industrijska zona, koja je dio Zračne luke Dubrovnik u Čilipima, uskoro biti pretvorena u trajno vlasništvo općine Konavle.

Općina tada planira stvoriti poslovnu zonu za koju se nadaju da će stvoriti nove mogućnosti zapošljavanja, a u planu je i pokretanje inkubatora za mlade poduzetnike.

“Nekoliko je značajnih tvrtki pokazalo interes za zonu i dat ćemo maksimum kako bismo pronašli zajednički jezik”, izjavio je Lasić. Općina niz godina radi na projektu kako bi za razvoj poslovne zone od države dobila neiskorišteno područje u Čilipima.

Radi se o bivšem vlasništvu MORHA-a, na površini od 230.000 m2 između magistrale i piste zračne luke, koje je koristila još bivša JNA za vojne zrakoplove.

Nakon što se Ministarstvo odreklo nekretnine, općina je Ministarstvu državne imovine uputila dokumentaciju, te je na sjednici Vlade RH lani održane u Dubrovniku donesena konačna odluka o darivanju. Općina je krajem svibnja dobila na upravljanje i ušla u posjed nekretnine, a paralelno se radilo na izmjenama UP-a. Lasić je ljetos je pojasnio da žele smanjiti ovisnost o turizmu, a plan je da zona u “udomi” različite profile poduzetnika, od servisa i proizvodnih pogona do trgovine, a interes je navodno pokazala i jedna zdravstvena ustanova.

Komentirajte prvi

New Report

Close