Oni su pobijedili na Henkelovu studentskom natjecanju

Autor: Poslovni.hr , 06. ožujak 2014. u 09:46
Press foto

Tim RIT predstavljat će Hrvatsku na finalu natjecanja inovatora Henkel Innovation Challenge u Düsseldorfu.

Tim RIT hrvatski je državni pobjednik Henkelova studentskog natjecanja inovatora „Henkel Innovation Challenge“, priopćeno je iz Henkela 

Daren Perinčić  i Dominik Benger sa Rochester Institute of Technology osvojili su žiri svojom inovativnom idejom H Design – Taft lak za kosu koji će pomoću aplikacije za mobitel pojednostaviti njegu i styling kose, te će stoga predstavljati svoju državu na međunarodnom finalu u Düsseldorfu u Njemačkoj. U Düsseldorfu će se susresti s najboljim timovima iz ostalih 29 država koje sudjeluju u međunarodnom natjecanju inovatora „Henkel Innovation Challenge“.

Naime, 25.02.2014 osamnaest studenata iz Hrvatske predstavilo je inovativne koncepte za 2050. g. na hrvatskom državnom finalu. Zadatak sudionika u državnom finalu natjecanja inovatora „Henkel Innovation Challenge“ bio je da primjene slogan „Izradi. Nauči. Usavrši se.“ na razvoj koncepta inovativnog proizvoda ili tehnologije za jedno od Henkelovih poslovnih područja: Proizvodi za pranje rublja i kućanstvo, Beauty Care ili Ljepila i tehnologije. Studenti s različitih sveučilišta prijavili su svoje inovativne ideje u timovima od 2 studenta. Žiri sastavljen od Henkelovih menadžera iz različitih poslovnih divizija ocijenio je njihove ideje i prezentacije.

Međunarodno finale će se održati u Düsseldorfu u Njemačkoj od 31. ožujka do 3. travnja 2014. Tri pobjednička tima iz međunarodnog finala upoznat će predsjednika Uprave društva Henkel Kaspera Rorsteda i dobiti još jednu nagradu: pobjednički će tim dobiti kartu za put oko svijeta u vrijednosti od 10.000 eura, drugoplasirani tim dobiti će nagradu u vrijednosti od 4000 eura, a trećeplasirani tim dobiti će nagradu u vrijednosti od 2000 eura, stoji u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close