Oni nas neće iznevjeriti, već pripremaju novi pohod na Jadran

Autor: Sergej Novosel Vučković , 03. veljača 2021. u 10:28
FOTO: Nel Pavletić/Pixsell

Željeznički prijevoznik RegioJet oglasio pretprodaju karata za liniju Prag-Rijeka, ali i do Splita, dokud iz Češke vlak nije vozio od 2009. Interes je golem

Ako naše turističke vlasti i radnici još dvoje oko toga kakvi bi nam gosti ove godine trebali spasiti sezonu, iz Češke im već stiže odgovor i to – vlakom. Tamošnja željeznička tvrtka RegioJet objavila je, naime, da nastavlja s direktno povezivati Prag s Jadranom, što je uvela prošloga ljeta, no s važnom dopunom – osim za Rijeku vlakovi će prometovati i do Splita.

Prema pisanju češkog portala Zdopravy, RegioJet će prvi put nakon 2009. željeznicom spojiti češku i dalmatinsku prijestolnicu – polazište je Prag a nakon Zagreba kao prve postaje u Hrvatskoj sljedeća je Ogulin odakle će se vlakovi “račvati” – jedan će nastaviti do Rijeke a drugi do Splita. Odande, pak, na raspolaganju su putnicima i autobusi koji mogu voziti dalje, čak i do Crne Gore ili Bosne i Hercegovine.

Vozni red nije mijenjan u odnosu na lani kad su od 1. srpnja češki (pa i slovački turisti) nakrcali gotovo svaki vlak ne bi li se povoljno dokopali omiljene im obale. Polazak je u 17 sati iz Praga, potom iz Brna i Bratislave, u Rijeci je u rano jutro idući dan, u Splitu rano popodne isti dan pa se praktički zbog puta ništa ne gubi na vremenu, kupanje može početi!

Linija Prag-Rijeka-Split će prometovati svaki dan tijekom dva glavna ljetna mjeseca (srpanj i kolovoz), a u lipnju i rujnu bit će u ponudi triput tjedno – petkom, nedjeljom i utorkom.
RegioJet na svojim stranicama već naveliko oglašava novu uslugu, ističući, s crvenim srcem i hrvatskom zastavom, da se u Split može bez transfera i da “odmor na moru nikad nije bio tako lak”.

Pretprodaja karata kreće ovaj mjesec, cijene će biti iste kao lani, tj. 590 čeških kruna za jednosmjernu kartu u kupeu i 790 za istu takvu u vagonu za spavanje. Kompozicija bi se trebala sastojati od 15 vagona za ukupno više od 650 sjedala, a u cijenu vozne karte uključen je i doručak, wi-fi, prijevoz bicikla, uz mogućnost da se cijeli kupe za četiri osobe rezervira za cijenu od tri.
“Drago nam je da već možemo ljude dovesti do pozitivnih ideja povezanih s ljetom i sjajnim ljetnim odmorom u Hrvatskoj”, rekao je Radim Jančura, vlasnik RegioJeta, a prenosi češki portal.

RegioJet je lani na ovaj način prevezao više od 60.000 putnika u oba smjera, osiguravši im odlazak na more relativno jednostavno i bez prepreka i kontrola na granicama zbog pandemije. Potreban je samo negativan Covid test. Prosječna popunjenost linija bila je 90 posto, a nije nevjerojatno da se taj skor ove godine i nadmaši, mnogi su građani pozdravili potez prijevoznika da ponovi uspješnu praksu.

Osim do destinacija na moru RegioJet će od ljeta nuditi i izravne veze do Zagreba, ali će do Hrvatske dovoditi goste i iz Budimpešte.
Češkim turistima željeznički prijevoz olakšava i pretragu za smještajem na moru, nudeći uz kupnju karte i aranmžane s polupansionom u nekim hotelima, zahvaljujući suradnji s agencijama i turoperatorima.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Vrijede li za njih epidemiološke mjere kao i za vlakove HŽ-a? ZnaČi kapaciet na 25%.

New Report

Close