Oko 200.000 građana putuje u planine

Autor: Božena Matijević/VL , 06. siječanj 2019. u 22:00
Na skijanju se u prosjeku ostaje sedam dana/J Galoić/PIXSELL

Uplaćeno i osam aranžmana za Francusku koji stoje preko 10.000 eura.

Proteklog vikenda počeo je tradicionalni "hrvatski skijaški tjedan", a procjene kažu da se prema stranim skijaškim odredištima iz Hrvatske uputilo oko 200.000 ljudi.

Među njima daleko je najviše onih iz Zagreba, zatim iz Rijeke i Splita, te Osijeka i Varaždina. "Prema broju odlazaka na skijanje Zagrebu i okolici pripada prvo mjesto. Slijede Rijeka i okolica, a skijaši od tamo najviše traže talijanska skijališta.

Zatim su tu Split i okolica. Možda bi oni sad bili i bolje pozicionirani da im školski praznici ne završavaju ranije nego ostalima.

Na četvrtom je mjestu Slavonija, osobito prednjači Osijek. Zanimljivo, je da Slavonci, usprkos udaljenosti, vole Francusku. Oni najčešće idu u velikim grupama.

Što se tiče cijena, prosjek je 3500 kuna po sobi", kaže Nikolina Frklić, rukovoditeljica marketinga i korporativnih komunikacija u Atlasu.

Član Uprave Kontakt toursa Nenad Janićijević kaže kako je "teškoočno reći brojku, no preko naše agencije na skijanje ih je otišlo oko 8000. Najviše iz Zagreba, njih skoro 60%".

Potrošnjom ima i onih koji "strše", pa je tako doznajemo uplaćeno i 8 aranžmana za dva francuska skijališta, Méribel i Les Menuires, gdje tjedan dana skijanja stoji 10 tisuća eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close