Oglašena javna dražba za dio zgrada u kompleksu Jadran filma u vlasništvu Vinka Grubišića

Autor: Poslovni.hr/Hina , 21. prosinac 2017. u 14:50
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Dražbi mogu pristupiti samo zainteresirani kupci koji će tri dana ranije uplatiti 100.000 kuna, a razlučni vjerovnici Film distribucije d.o.o. pozvani su da na vlastiti trošak prodaju nekretnina objave u medijima.

Trgovački sud u Zagrebu zakazao je za 17. siječnja prvu javnu dražbu za prodaju tri zgrade i dvorišta stečajnog dužnika Film distribucije d.o.o, tvrtke kojoj je osnivač Jadran film u vlasništvu Vinka Grubišića, po početnoj cijeni od nešto više od 8,5 milijuna kuna, objavljeno je na e-oglasnoj ploči Ministarstva pravosuđa.

Prema sudskom zaključku, prodaje se dio zgrada i nekretnine u sklopu Jadran filma u kompleksu te tvrtke u zagrebačkoj Dubravi po načelu ''viđeno-kupljeno'', a isključeni su svi naknadni prigovori.

Dražbi mogu pristupiti samo zainteresirani kupci koji će tri dana ranije uplatiti 100.000 kuna, a razlučni vjerovnici Film distribucije d.o.o. pozvani su da na vlastiti trošak prodaju nekretnina objave u medijima.

Potencijalni kupac nekretnina obvezan je platiti sve poreze i pristojbe, ali kako se navodi u zaključku, može preuzeti sve nekretnine slobodne od svih tereta i zabilježbi ''osim zabilježbe da kod upisa tri zgrade sagrađene na toj katastarskoj čestici nije priložena građevna i uporabna dozvola''.

Sudski zaključak o javnoj dražbi uslijedio je nakon izvješća stečajnog upravitelja Film distribucije u kojem se ističe da je na navedim nekretninama upisano više zabilježbi Hrvatske poštanske banke u ukupnom iznosu od oko osam milijuna kuna, ali i Dinke Grubišić sa zabilježbom od 2,5 milijuna kuna.

Film distribucija osnovana je 2004. s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna, a osnivač joj je Jadran film. Stečajni postupak te tvrtke kojoj je kao prvi predmet poslovanja navedeno upravljanjem nekretninama bio je otvoren u svibnju ove godine, a prema posljednje predanim informacijama o poslovanju prošlu je godinu završila bez prijavljenih prihoda i s 225.000 kuna gubitka, značajno manje od gubitka u 2015. u iznosu od čak 4,3 milijuna kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close