Odvjetnici snimaju HOC Bjelolasicu, tržište živnulo

Autor: Suzana Varošanec , 28. studeni 2018. u 22:01
Privatni objekti nadomak skijališta traže kupce, pogodni i za hotele te EU fondove/Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

Prodaju se tri cjeline, a najvrednija Jasenak 1 u sklopu koje i skijalište po sniženoj cijeni uz suglasnost EOS Matrixa kao razlučnog vjerovnika, koja iznosi 10,96 mil. kn.

Za nekadašnjeg pokretača turističkog i gospodarskog razvoja ogulinskog kraja HOC Bjelolasicu u stečaju od 2014. po treći put u proteklih godinu dana raspisan je oglas za prodaju preostale imovine, a ukupno gledajući to je 13. krug prodaje.

Pokrenut je nakon suglasnosti EOS Matrixa kao razlučnog vjerovnika za daljnje spuštanje cijene. Rok za dostavu ponuda te zadnji dan za uplatu jamčevine od 5% ističe 30. studenog. Od tri cjeline najvrednija je Jasenak 1: za skijalište, restoran, sportske terene, zemljište, sustav kanalizacije te tri paviljona početna cijena sad iznosi 10,96 milijuna kuna, uključujući i pokretnine.

Jasenak 2, cjelina od 5 paviljona, utvrđene cijene s pokretninama od 9 milijuna kuna, prodaje se po početnoj cijeni od 3,15 milijuna kuna.

Minimalna cijena za treću cjelinu Pod branom, nekretninu na jezeru Sabljaci (livada, gospodarska zgrada, dvoriše, put) je 1,1 mil. kn. Prethodni krug prodaje zaključen je 25. svibnja bez ponuditelja. Od tada, kako se doznaje, stečajni upravitelj imao je upite od strane više odvjetnika za njihove klijente, uključujući i strance. "Za HOC su se dosad raspitivali interesenti koji dolaze iz više od 20 zemalja, no  konkretnih ponuda još nema", kaže Tomislav Đuričin.

Pod egidom brenda sportsko-odmorišnog centra, uz fotografije skijališta, mimo stečajnog postupka po novome prodaju se i privatne kuće te zemljište na 50 metara od ulaza na žičaru. Po DPU je tamo dozvoljena gradnja dva hotela, a pogodno je za razvoj projekata kroz EU fondove. Cijena iznosi 159.000 eura, no prodavatelj nije bio raspoložen reći kakvi su tržišni odjeci zabilježeni. S druge strane čini se da je tržište i na Bjelolasici živnulo, o čemu govori sve intenzivnija kupoprodaja zasad manjih objekata za odmor. 

Komentirajte prvi

New Report

Close