Imaju flotu od 500 električnih romobila u 15 gradova

Autor: Lucija Špiljak , 29. srpanj 2021. u 11:42
Dash.City je prva tvrtka za najam putem potpuno automatiziranog sustava dijeljenja na stanicama/PD

Riječ je o prvoj tvrtki u Hrvatskoj i regiji koja se, kako tvrdi, bavi najmom električnih romobila putem potpuno automatiziranog sustava dijeljenja na stanicama za punjenje i najam.

Tvrtka Dash.City uvela je sustav najma električnih romobila putem mobilne aplikacije u 15 hrvatskih gradova i općina – Umag, Rabac, Rab, Lopar, Crikvenica / Selce, Zadar, Biograd, Sv Filip i Jako / Turanj, Tisno, Murter, Kaštela, Supetar, Gradac, Korčula i Lumbarda.

Riječ je o prvoj tvrtki u Hrvatskoj i regiji koja se, kako tvrdi, bavi najmom električnih romobila putem potpuno automatiziranog sustava dijeljenja na stanicama za punjenje i najam.

Prvi sustav za e-romobile lansiran je još 2019. kao pilot projekt u Zadru gdje je s pet narastao na osam stanica, a od lani se Dash e-romobili mogu unajmiti u Crikvenici, Selcu i Biogradu. Flota broji 500 romobila i više od 30.000 registriranih korisnika.

“Sve više gradova i tvrtki ulaže u održivu mobilnost. Uz korištenje najmodernijih tehnologija, potreba za praktičnim, povoljnim, zdravim i ekološki prihvatljivim kretanjem od točke A do točke B je ispunjena”, rekao nam je Krešimir Dvorski, osnivač tvrtke Dash.City i bivši direktor tvrtke Sustav javnih bicikala koja je u posljednjih desetak godina u 35 gradova uvela Nextbike, prvi i najveći sustav javnih bicikala u regiji.

Brzina Dashovih e-romobila je zbog minimiziranja rizika od nezgoda ograničena na 25 kilometara na sat, u pješačkim zonama je 5-10 km/h, a svim korisnicima preporučuje se nošenje kacige i, naravno, pridržavanje svih prometnih pravila tijekom vožnje.

Korištenje je jednostavno – dovoljno je skinuti Dash besplatnu mobilnu aplikaciju na pametni telefon, unijeti najosnovnije podatke i krenuti u vožnju uz slogan “Stojiš, a ideš!”.

U aplikaciji korisnici mogu pronaći najbližu stanicu u jednom od Dash gradova, mobitelom skenirati QR kod na romobilu koji žele unajmiti, izvući ga iz stalka nakon što čuju zvučni signal, odgurnu se, stanu na romobil i – krenu.

Komentirajte prvi

New Report

Close