Odabrani hrvatski filmovi uskoro na Netflixu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 15. rujan 2023. u 17:04
FOTO: REUTERS/Dado Ruvic/Illustracija

Sveobuhvatna ponuda hrvatskog filmskog sadržaja uskoro će se naći na Netflixu, što je dosad najznačajniji iskorak u prepoznavanju i plasiranju domaće kinematografije na streaming scenu, priopćio je u petak Blitz.

Korisnici te platforme u Hrvatskoj već mogu gledati dugometražni crtić “Cvrčak i Mravica”, koji je dosad pogledalo više od 75 tisuća ljudi u kinima, te komediju Ljubomira Kerekeša “Marginalci” koja je imala gotovo 55 tisuća gledatelja u kinima.

Film “Cvrčak i Mravica” prvi je hrvatski animirani film rađen u 3D tehnici animacije, projekt je studija Diedra iz Zagreba, u koprodukciji Zagreb filma, a u režiji Luke Rukavine.

“Marginalci” su prvi niskobudžetni nezavisni film koji je je postao veliki kino hit, a bio je i najgledaniji domaći film 2022. Riječ je o komičnoj priči produkcije Kerekesh Teatra.

Uz te filmove na Netflixu će se naći i “Narodni heroj Ljiljan Vidić”, “Šegrt Hlapić”, “Svećenikova djeca”, “Koja je ovo država”, “Sonja i bik”, “Moj dida je pao s Marsa”, “Maršal”, “Ustav Republike Hrvatske”, “Ufuraj se i pukni” i “Kauboji”.

“Ugovoreni portfelj između Blitz grupe i Netflixa označava važan trenutak za domaću kinematografiju koji ne samo da će snažno utjecati na ‘vidljivost’ i prepoznavanje domaćega filma, već će i pomoći razvoju hrvatske kinematografije i oporavku cjelokupne industrije stvarajući nove prilike za kreatore sadržaja i producente”, ističe se u priopćenju.

“Ovim plasmanom odabranog sadržaja na najvećoj globalnoj streaming platformi ostvareno je dodatno priznanje i aprecijacija domaćeg sadržaja a hrvatski filmovi dobivaju priliku dosegnuti široku publiku”, dodaje se.

Blitz grupa dosad je radila distribuciju gotovo 140 filmova domaće produkcije, s ukupno ostvarenih više od 2,36 milijuna gledatelja, što je 71 posto ukupnog broja gledatelja domaćih filmova od 1999. godine, kada je krenula s distribucijom domaćeg filma.

Komentirajte prvi

New Report

Close