Od projekata u poljoprivredi ima koristi

Autor: Marta Duić , 23. listopad 2019. u 21:59
Čelnica APPRR-a Matilda Copić otvorila skup

Konferencije namijenjene studentima danas nema zbog štrajka.

Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu domaćin je četvrte konferencije Agro Startup, koju je svečano otvorila izaslanica ministrice poljoprivrede, Matilda Copić, ravnateljica Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Primjeri iz prakse mladih poljoprivrednika, njihove priče o uspjehu te smjernice o financiranju Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) bile su glavne teme prvog dana konferencije na kojoj je ove godine sudjelovalo čak 190 studenata. 

Prvi dan konferencije studenti su slušali izlaganje Vilima Eleza, vlasnika tvrtke Hortilab koji je govorio o svojim počecima, velikoj količini papirologije s kojom se susreće u svakodnevnom radu i o odricanju. Istaknuo je da njegova tvrtka danas izvozi širom Europe i svijeta.

Igor Rešetar iz mjesta Kuršanec u Međimurju inspirirao je studente s pričom o udruživanju ljekara Međimurja, a Ivica Šarec iz proizvođačke organizacije Posavina i Moslavina okupljenima je ispričao svoju biznis priču s područja stočarstva. Marina Jurašin iz HBOR-a u programskom dijelu konferencije pod nazivom Vodič za mlade poljoprivrednike upoznala je studente s mogućnostima financijskih poticajnih mjera. 

Iako je bilo predviđeno da Agro Startup, pod motom 'Inspiriramo poljoprivredu', kao događaj, traje dva dana, zbog štrajka fakultetskog osoblja danas se neće se održati. Uz studente iz Zagreba, na konferenciji su sudjelovali i studenti s Fakulteta agrobiotehničkih znanosti iz Osijeka te studenti Veleučilišta u Požegi.

Komentirajte prvi

New Report

Close