Kazne i do 1.000 kuna ako ne poštujete prometno pravilo koje se vraća na snagu

Autor: Poslovni.hr , 18. svibanj 2020. u 12:47
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Grad je parking normalno naplaćivao svuda gdje su procijenili da nema ugroze.

Od ponedjeljka, 18. svibnja, više neće biti moguće parkirati “na divlje” po zelenim površinama, stiže pauk i nosi sve pred sobom i donosi uplatnice prekršiteljima i do 1000 kuna.

Nakon 22. ožujka i razornog potresa koji je pogodio Zagreb ove godine, Zagrebparking je prestao naplaćivati parking mjesta koja su u velikom broju slučajeva bila iznimno opasna, piše Automobili.hr

Uz sve to gradske su vlasti prešutno “ozakonile” parkiranje na zelenim površinama, javnim površinama, pa i onim kulturno-spomeničke vrijednosti.

Drugim riječima zbog velikog rizika od oštećenja automobila ispred zgrada bilo je omogućeno parkiranje po zelenim površinama grada Zagreba.

No s druge strane Grad je parking naplaćivao svuda gdje su procijenili da nema ugroze.

Nisu to činili samo u ulicama središta grada koje su bile najteže pogođene potresom i koje su zatvorene zbog sanacije.

Iz sktora za komunalno i prometno redarstvo Grada Zagreba uputili su obavijest građanima kako su sva parkirališna mjesta su nakon potresa pravovremeno očišćena te se blagovremeno čiste od građevinskog i glomaznog otpada, te da je za građane pogođene potresom je osigurano besplatno parkiranje u svim javnim garažama.

Iz tog razloga komunalno i prometno redarstvo moli građane da do danas, (18. svibnja 2020. godine) svoja vozila više ne pšarkiraju na javnim površinama koje nisu predviđene za  parkiranje i zaustavljanje, naročito s trgova, parkova i javnih zelenih površina!

Komentari (1)
Pogledajte sve

A na višekratno upozoravanje za odvoz olupina sa parkirnih mjesta “komunalno” se oglušuje

New Report

Close