Obnovljeno jedno od najprometnijih trajektnih pristaništa

Autor: Poslovni.hr , 12. lipanj 2023. u 14:29
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Više neće biti vezanja trajekata zbog velikih valova.

Obnovljeno je trajektno pristanište Žigljen – novac je osiguran preko Kohezijskog fonda Europske unije i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, piše HRT.

“Ovo je veliki dan za grad Novalju, otok Pag, ali po meni i za cijelu Republiku Hrvatsku jer je ovo jedno od najprometnijih trajektnih pristaništa u Republici Hrvatskoj, gdje godišnje prođe preko milijun putnika i 400 000 vozila. Ovim projektom trajektno pristanište je u potpunosti obnovljeno tako da su obnovljene tri obale i tri nove rampe, vrijednost investicije je 73 milijuna kuna. Mi se nadamo da će ova investicija povećati turističke kapacitete, potaknuti demografsku obnovu stanovništva i da će biti na korist široj našoj zajednici, županiji”, rekao je Tomislav Kustić, ravnatelj Lučke uprave Novalja.

Više neće biti vezanja trajekata zbog velikih valova.

“Trajekti sad mogu ovdje noćiti i po većem vjetru, orkanskoj buri, bolji je sada privez i nadam se da će uskoro i sa suprotne strane biti pristanište koje će moći primiti dva do tri trajekta i tada će se dobiti na još većoj dimenziji i prometnoj povezanosti”, kaže.

Ova luka sada može primiti do tri trajekta do 120 metara dužine, a ljetnih gužvi više ne bi trebalo biti. “Nema gužvi, promet se odvija bez ikakvih problema i gužvi, spremni smo u potpunosti s ovim prometnim rješenjem”, zaključio je Kustić.

Zbog toga se nadaju rekordnim brojevima turističkih dolazaka i prolazaka kroz pristanište.

Komentirajte prvi

New Report

Close