Objavljen datum dovršetka radova na remetinečkom rotoru u Zagrebu

Autor: Poslovni.hr , 02. prosinac 2019. u 14:21
Foto: Antonio Bronic/PIXSELL

Cestovni promet na remetinečkom rotoru planira se osposobiti početkom siječnja. Sjeverni krak tunela ispod rotora u smjeru Avenija Dubrovnik – Lučko je gotov i postavlja se još samo rasvjeta, a južni krak još treba jedan sloj asfalta i rasvjetu pa će i on biti gotov.

Doznaje to Dnevnik.hr iz tvrtke Kamgrad. 

Radovi na remetinečkom rotoru pri samom su kraju, a u kojoj su točno fazi komentirao je Zoran Poljak, glavni inženjer gradilišta iz tvrtke Kamgrad.

"9. siječnja istječe nam rok prema ugovoru i dotad bi trebali radovi biti gotovi, odnosno svi radovi koje je moguće izvesti prije puštanja prometa u rotor", rekao je Poljak.

Nije znao reći kad će točno rotor biti pušten u promet jer, kaže, to ne ovisi o njima.

"Sve ovisi o komisiji za tehnički pregled. Koliko treba da se napravi tehnički pregled, tjedan-dva", kaže Poljak.

Dodao je da se nakon puštanja rotora u promet mogu još dovršavati i neki dijelovi tramvajske pruge koji su trenutačno odsječeni preusmjeravanjem prometnica preko njih.

"Još nije definiran rok za to, ali možda će trebati još mjesec-dva dok se tramvaj osposobi", procjenjuje Poljak.

Tunel ispod rotora, međutim, u samoj je završnoj fazi radova, a kako smo se i sami mogli uvjeriti, njegov sjeverni krak u smjeru Avenija Dubrovnik – Lučko, već sad je spreman za promet, no u njemu se trenutačno postavlja rasvjeta punom parom.

"Sjeverna strana kompletno je gotova i sjeverna cijev tunela je gotova, odnosno postavljen je asfalt. Južna cijev bit će gotova sljedeći petak. Znači, u tunelu se još treba napraviti rasvjeta", pojasnio je glavni inženjer gradilišta.

Iako je Poljak potvrdio da će radovi biti gotovi do 9. siječnja, planiraju ih završiti možda i prije.

"Planiramo radove asfaltiranja završiti i do Božića", rekao je, a to će sigurno obradovati i mnoge vozače koji se nadaju što skorijoj normalizaciji prometa na jednoj od najprometnijih točki u Zagrebu.

Komentirajte prvi

New Report

Close